Online loterij van start gegaan voor 333 meter ijsbaan | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Deze kinderen pleiten voor een ijsbaan van 333 meter.
Deze kinderen pleiten voor een ijsbaan van 333 meter. (Foto: PR)
Sport

Online loterij van start gegaan voor 333 meter ijsbaan

Afgelopen weekend is de online loterij van start gegaan om geld in te zamelen voor de 333 meter variant van de nieuw te bouwen ijshal in Leiden.

De loten kosten 3,33 euro en bieden kans op talrijke prijzen, die door vele Leidse en regionale bedrijven en personen gratis ter beschikking zijn gesteld, met één doel: een ijsbaan van 333 meter. Waarom? Omdat deze langere ijsbaan enorme voordelen voor de ijssport in de regio biedt: het geeft veel meer ruimte voor trainingen, echte talenten hoeven niet ver te reizen naar een langere trainingsbaan, de baan wordt aantrekkelijker en zal daardoor veel meer bezoekers trekken, en op een 333 meter baan kunnen officiële wedstrijden georganiseerd worden.

Al eerder startten de Stichting Schaatshal Leiden en de Leidse en regionale ijsverenigingen opvallende actieplannen om gezamenlijk tot een financiering voor een 333 meter baan te komen. De gemeente Leiden financiert de nieuw te bouwen 250 meter ijsbaan, de vele schaatsliefhebbers uit Leiden en de regio doen er nu alles aan om het geld voor een 333 meter ijsbaan bij elkaar te krijgen.

Via de website 333loterij.nl zijn de loten voor de online loterij verkrijgbaar. De verkoop van loten is tijdens de Leiden Marathon gestart en loopt door tot het grootse Spinning Event dat op 22 september 2018 plaatsvindt. Aan het einde van dit evenement én op de website wordt dan de trekking van de loterij bekendgemaakt.

Jos Arts, voorzitter van de Stichting Schaatshal Leiden, roept alle Leidenaren én bewoners uit de regio op om mee te doen aan de loterij. "Elk lot van slechts 3,33 euro maakt dat we een stap dichter bij onze gekoesterde 333 meter ijsbaan komen. Er zijn prijzen te winnen die met schaatsen te maken hebben, zoals bijvoorbeeld clinics van topsporters als Mark Tuitert, maar ook vele geweldige prijzen die iedereen wel wil hebben: mooie weekendjes weg, geldprijzen en waarde-cheques, maar ook een fotoshoot voor de hele familie, een jaar lang brood, een high tea of een verrassingsdiner."

Voor de extra 83 meter (het verschil tussen 250 en 333 meter) is een bedrag van 3,2 miljoen euro nodig. Dit bedrag moet enerzijds behaald worden door financiering vanuit de regionale gemeenten, maar anderzijds door de verenigingen zelf aan de slag te laten gaan met crowdfunding. Tot 1 oktober 2018 hebben de schaatsfans tijd om dit bedrag in te zamelen.

Op 333m.nl staan alle acties vermeld: zo worden er obligatieleningen uitgegeven en kunnen, met het oog op het energieneutrale karakter van de 333 meter baan, een of meerdere zonnepanelen geadopteerd worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>