UPDATE: Kans op Ikea Leiderdorp is verkeken

Algemeen

Het ziet er inderdaad naar uit dat Leiderdorp geen vestiging van Ikea krijgt. De internationale Ikea Group wil niet meer investeren in het realiseren van nieuwe woonwarenhuizen zoals we deze nu kennen. Dat laat Ikea Nederland weten in reactie op een gisteren op deze site verschenen artikel. 

Wereldwijd heeft de Ikea Goup recent nieuwe keuzes gemaakt om in te kunnen springen op het snel veranderende retaillandschap, aldus een woordvoerder. Het komt erop neer dat Ikea in Nederland wel wil blijven investeren in groei en uitbreiding maar niet door nog meer traditionele vestigingen te openen. "De focus verschuift naar het nog meer bieden van gemak, toegankelijkheid en service aan onze klanten, zodat zij ons beter kunnen vinden, waar en wanneer zij dat willen."   

"Mede gezien de inspanningen die zowel de gemeente Leiderdorp als IKEA Nederland hebben geleverd om een nieuw woonwarenhuis in Leiderdorp te kunnen realiseren, begrijpen we de teleurstelling van de gemeente en wethouder Wassenaar over dit besluit erg goed", schrijft de woordvoerder. "We gaan nu in gesprek met de gemeente Leiderdorp om de ontstane situatie nader met elkaar te bespreken."

Uit de krant