Kers op de taart en waardig afscheid | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Met twee fakkels in de hand loopt Kevin de Boer trots het veld af.
Met twee fakkels in de hand loopt Kevin de Boer trots het veld af. (Foto: Willem Zwanenburg)
Sport

Kers op de taart en waardig afscheid

Er kan ontzettend veel gezegd en geschreven worden over de laatste thuiswedstrijd van Velocitas 1. Bijvoorbeeld dat de kersverse debutant in de overgangsklasse er op gebrand was om te winnen voor eigen publiek. Ook al om clubiconen Pieter Paardekoper en Kevin de Boer een waardige afscheidswedstrijd te gunnen. Feit was dat de zijlijn gevuld was met korfbalminnend publiek, Ritola ook wilde winnen en de temperatuur tropische hoogten bereikte.

Een prima start

Velocitas startte overtuigend tegen de club uit Zuidlaren, die tot vorige week nog meedeed in de strijd om het kampioenschap. Na amper 4 minuten was er al 6 keer gescoord en waren de punten eerlijk verdeeld: 3-3. Daarna wist Velocitas een gat te slaan. Mooi waren de duels tussen Ivar van Driel van de thuisploeg en zijn tegenstander, die van hoge kwaliteit waren. Ivar kwam daarbij dikwijls als winnaar uit de bus, tot groot plezier van het toegestroomde publiek. Na 35 minuten spelen ging Velocitas aan de leiding met een marge van twee: 12 - 10.

Afscheid van twee iconen

Begin tweede helft liep het verschil al snel uit naar vier. De kansen lagen bij de heren van Velocitas, die perfect in stelling werden gebracht door de dames. Het onzelfzuchtige spel resulteerde in een voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Een mooie gelegenheid om uitgebreid stil te staan bij het vertrek van Pieter Paardekoper en Kevin de Boer.

Een stevige knuffel van broer Mitchell luidde voorlopig de laatste thuiswedstrijd van Kevin de Boer in, die meer tijd in zijn eigen bedrijf Pro-Fit Sports wil steken. Met twee fakkels in de handen liep Kevin het veld af. Een typerend beeld. Nog geen 10 jaar geleden stond Kevin ook met fakkels te zwaaien. Maar dan als klein jochie aan de zijlijn, als supporter van het eerste.

Pieter Paardekoper kreeg een omhelzing van coach Leo van den Bos en een net zo groot applaus als Kevin. Na zich jarenlang ingezet te hebben als vaste waarde in het eerste, gaat hij zich nu richten op andere functies binnen de vereniging. Niet dat dit voorheen niet het geval was: Pieter is ook naast het veld een steunpilaar voor de vereniging.

Velocitas zou tegen Ritola uiteindelijk niet meer in de problemen komen. Met een eindstand van 22-17 plaatst de Leiderdorpse ploeg bijna letterlijk de kers op de taart, en kon de huldiging beginnen.

Wethouder sport Olaf McDaniel had veel lovende woorden voor coach Leo van de Bos en zijn equippe, die dit jaar maximaal gepresteerd hebben. Nog één uitwedstrijd en dan eindelijk die welverdiende vakantie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>