Inleiding van het eerste doelpunt. De inzet van Dominique van Wensveen wordt gepareerd door sluitpost Nicolle Martens. Het leer komt voor de voeten van Romy Siera die geplaatst de bal in de kruising gaat schieten.
Inleiding van het eerste doelpunt. De inzet van Dominique van Wensveen wordt gepareerd door sluitpost Nicolle Martens. Het leer komt voor de voeten van Romy Siera die geplaatst de bal in de kruising gaat schieten. Foto: Gert Jan van Heyningen

Karaktervol RCL verliest nipt

Algemeen

De vrouwen van RCL speelden zaterdag het laatste kwartier tegen Alkmaar als vanouds. Na lang blessureleed mochten Lesley Landweer en Romy Siera een kwartiertje meedoen. Daarvoor liet Drita Çelaj in een korte periode al haar kwaliteiten zien. De stand was toen 0-4 in het voordeel van Alkmaar. In slechts vier minuten tijd scoorde de Racing drie wonderschone doelpunten. Niet voldoende maar wel karaktervol genieten. Als het duel nog wat langer had geduurd was RCL over Alkmaar heen gewalst. Eindstand 3-4 na een 0-2 stand bij rust. Daarmee eindigt RCL als voorlaatste in de allerhoogste amateurklasse.

Tekst: Gert Jan van Heyningen

De meiden van Jong Alkmaar waren individueel technisch duidelijk de betere op sportpark De Bloemerd. Ze kregen direct al mogelijkheden, echter RCL-sluitpost Cynthia Roeleveld bood keer op keer redding. Toch stond het na ruim een half uur 0-2 in het voordeel van Alkmaar en dat gaf een juiste weerspiegeling van feiten weer.

Gaandeweg kwam RCL beter in het stuk voor. Dominique van Wensveen probeerde het van afstand en ook Bianca van der Meer kreeg een mogelijkheid.

Temperamentvol

RCL creëerde in het tweede deel mogelijkheden en Dominique van Wensveen toucheerde de lat. Maar het werd wel 0-4 en Griffioen bracht de herstelde speelsters in voor het laatste kwartier. Alkmaar werd vastgezet op eigen helft en de Racing kwam volledig op stoom. In de 83e minuut opende Romy Siera de Leiderdorpse score door slim en listig het leer exact geplaatst in de kruising te schieten. Eén minuut later schoof Dominique van Wensveen de bal in de voeten van Bianca van der Meer die met een schitterende lob de stand op 2-4 bracht. Alkmaar was volledig de weg kwijt want twee minuten later deed Dominique van Wensveen dat opnieuw. Schoot randje zestien met een geplaatste lob het leer in de uiterste hoek. RCL kreeg nog wel kansen maar het zo gewenste vierde doelpunt viel niet.

Nacompetitie

Een schitterend laatste kwartier van een verloren seizoen dat werd gekenmerkt door de vele blessures. En daar was ondanks het verlies coach Janet Griffioen wel blij mee.

Komende week krijgt RCL van de KNVB uitsluitsel. Een vrij loting of een nacompetitieduel met als inzet om op het allerhoogste amateurniveau te mogen acteren. Er komt voor de Betaald Voetbal Organisaties een aparte competitie voor de beloften teams waardoor er een juister beeld ontstaat tussen de profs en amateurs. Drie BVO ploegen uit de Topklasse stappen in. Een aanbeveling die al vele jaren geleden in rapporten is vastgelegd om juist de structuur zuiver te houden. RCL zit voor nu even in de wachtkamer.

Drita Çelaj is Savanna Hoffman van Alkmaar te vlug af maar verzuimt te scoren.

Uit de krant