Handtekeningen onder coalitieakkoord | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. fractievoorzitters Bart Hoenen (VVD), Mirjam van der Stelt (CDA) en Hugo Langenberg (LPL) en de beoogde wethouders Angelique Beekhuizen (LPL), Willem Joosten (VVD) en Jeff Gardeniers (CDA).
V.l.n.r. fractievoorzitters Bart Hoenen (VVD), Mirjam van der Stelt (CDA) en Hugo Langenberg (LPL) en de beoogde wethouders Angelique Beekhuizen (LPL), Willem Joosten (VVD) en Jeff Gardeniers (CDA). (Foto: Johan Kranenburg)
Politiek

Handtekeningen onder coalitieakkoord

Precies drie weken nadat de Lokale Partij Leiderdorp (LPL), VVD en CDA hun concept-coalitieakkoord presenteerden, hebben de fractievoorzitters en beoogde wethouders van de drie partijen hun handtekening gezet onder de definitieve versie.

Dat gebeurde vanochtend, donderdag 24 mei, in het gemeentehuis. In het akkoord staan de doelen die de nieuwe Leiderdorpse coalitie zich stelt voor de komende vier jaar en wat ze wil doen om die te bereiken.

Tot 14 mei konden inwoners, bedrijven en instellingen reageren op het concept-akkoord. Er kwamen enkele tientallen reacties binnen die hebben geleid tot een aantal aanvullingen. Zo is er in het definitieve akkoord een alinea opgenomen over aandacht voor en steun aan leerlingen van het Voorgezet Speciaal Onderwijs in Leiderdorp. Ook nieuw is een alinea over hulp aan ouderen, met nadruk op bestrijding van eenzaamheid. In de paragraaf over woningbouw is toegevoegd dat de coalitie het bouwen van levensloopbestendige koopappartementen – met als doelgroep ouderen - wil stimuleren, om doorstroming te bevorderen. En de 'te doen' lijst bij de paragraaf over recreatiegebieden is uitgebreid met de verzekering dat de kinderboerderij in park De Houtkamp open blijft.

De gemeenteraad bespreekt het coalitieakkoord tijdens de openbare vergadering van maandagavond 28 mei. Dan worden ook de nieuwe wethouders beëdigd.   


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>