Met winst op Fiks haalde Velocitas D1 het kampioenschap binnen.| Foto: Frans van Herwijnen Foto: PR

Velocitas D1 haalt in vier wedstrijden het kampioenschap binnen

Algemeen

Vier wedstrijden. Slechts zoveel had Velocitas D1 nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Op dinsdag 15 mei wisten de spelers de wedstrijd te winnen van Fiks D1.

Dat de spelers van Velocitas D1 uitstekend in vorm zijn, is direct bij de aanvang van de wedstrijd te merken. De Velocitanen zetten mooie aanvallen op en weten door sterk samenspel ook veel te raken. Niels scoort de eerste bal van de wedstrijd met een doorloop. Door een mooie pass van Jelte weet hij ook de tweede bal erin te leggen. Fiene en Nienke ondersteunen de beide heren erg goed. Het andere vak sleept op een andere manier punten in de wacht: Lot en Lars krijgen een strafworp mee, die Fleur er triomfantelijk in legt. Ook Tijn krijgt een paar mooie kansen. Verder is de verdediging ook heel erg sterk aan de Leiderdorpse kant, Fiks krijgt helemaal geen gelegenheid om de bal in de korf te gooien. Met een prachtige stand van 4-0 gaan de spelers de rust in. Na de rust opent Fiks het vuur en wordt het eerste punt door de uitspelende ploeg gescoord. Niels is het hier echter niet mee eens en vecht onverbiddelijk terug. Hij gooit maar liefst 4 keer achter elkaar de bal in de korf en zet de stand hiermee op 8-1. Jelte en Lars brengen de score vervolgens 2 punten omhoog. Na een geraakte strafworp van Fiks, maken Fleur en Lot het verschil nóg groter. Nadat Fiks nog 1 keer scoort, is de uitslag bekend: Velocitas D1 wint met 13-3 en is kampioen. Tekst: Lianne Belt.