Spanning voor het doel van UVS.  Foto: J.P. Kranenburg
Spanning voor het doel van UVS. Foto: J.P. Kranenburg

RCL eindelijk veilig na gelijkspel tegen UVS

Algemeen

RCL trof afgelopen zaterdag UVS in de Bloemerd. Een interessante ontmoeting derhalve, maar zoals zo vaak was de wedstrijd zelf meer spannend dan dat er sprake was van goed voetbal. Na ruim 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord in een wedstrijd waarin UVS de eerste helft de bovenliggende partij was en RCL uiteindelijk op karakter een punt uit het vuur sleepte. De ploeg van trainers Henk Buyn en Ron Sinteur speelde zich hierdoor definitief veilig, terwijl UVS wel eens naast de prijzen kan gaan grijpen.

Na een van beide kanten aftastend begin was het al vrij snel duidelijk dat de bezoekers de betere voetballende ploeg waren. Zij mochten het spel maken en de gastheren loerden op de omschakeling. Bij de Leidenaren moest het gevaar in het begin van captain Bart van der Weijden komen. Na ruim 20 minuten spelen ging hij goed door aan de rechterkant maar zijn voorzet werd door iedereen gemist. Vlak daarna volgde een mogelijkheid voor de thuisclub. De naar FC Boshuizen vertrekkende Tommy Sinteur kopte de bal net naast. Tien minuten voor rust was het Berend Verdoes die namens UVS in twee instanties het net niet kon vinden maar een minuut later stond dan toch de verdiende 0-1 op het scorebord. Na een uitstekende aanname draaide Van der Weijden goed weg bij zijn directe tegenstander en plaatste de bal onhoudbaar in de verre hoek. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand, maar RCL leefde nog.

Rommelig
Bij de Leiderdorpers werden er direct na rust twee verse wissels ingebracht en werd met een 4-4-2 opstelling getracht voor meer gevaar te zorgen. Dit lukte, mede door de snelheid van invaller Isi Adima en UVS was zeker in het begin van de tweede helft de weg kwijt. Het had overigens na vijf minuten in de tweede helft ook zomaar 0-2 kunnen staan. Een vrije trap van Kenneth Maaskant belandde buiten bereik van keeper Andrew Bontje op de kruising. Een paar minuten later werd Adima de diepte ingestuurd en zijn inzet werd gestuit door doelman Jesse Haak. Het spel was nu meer in evenwicht, maar de grootste kans van de wedstrijd was halverwege de tweede helft voor spits Thom de Vries van de Leidenaren. Volledig vrij kopte hij de bal tegen keeper Bontje aan. Vanaf dat moment werd de wedstrijd van beide kanten rommelig. Na wat halve mogelijkheden van beide kanten leek Thom Wijnalda vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te koppen, maar keeper Haak tikte de bal vlak onder de lat uit het doel. Het bleek uitstel van executie want uit de hoekschop die volgde was het dezelfde Wijnalda die uiteindelijk het laatste tikje gaf en de gelijkmaker binnen schoot. Volgende week speelt RCL de laatste wedstrijd van het seizoen bij Voorschoten'97. RCL is na de vijfentwintigste speelronde negende op de ranglijst. De laatste opponent maakt nog een kans op de derde periodetitel.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Arie Koeman