Afbeelding
Foto: PR

'ManiFeest van Waarde' voor Leiderdorp

Algemeen

Op woensdag 23 mei van 16.00 tot 18.30 uur organiseren jongeren van Studio Moio een 'Manifeest van Waarde' in het Leiderdorpse park De Houtkamp waar alle Leiderdorpers welkom zijn. Op feestelijke wijze presenteren ze een lijst van acht gouden regels om Leiderdorp op punten te verbeteren en het goede te behouden.

Studio Moio is een organisatie die zich met inzet van MBO stagiaires buigt over maatschappelijke vraagstukken. Op verzoek van de gemeente Leiderdorp hebben ze gekeken wat er moet gebeuren, en hoe, om van Leiderdorp een gemeente te maken waar iedereen van waarde is. En hoe dat moet gebeuren.

In februari is er een startbijeenkomst geweest waar tientallen dorpsgenoten van alle leeftijden op af kwamen. Met hen is uitgebreid gepraat, maar daar bleef het niet bij. De jongeren zijn ook de straat op en winkelcentra in gegaan om daar mensen aan te spreken en hebben op een aantal adressen gewoon aangebeld. Zo zijn er gesprekken geweest met jong en oud. Met mensen die zich onzichtbaar voelen en mensen die zichtbaar zijn. Dat is uitgemond in een 'manifest van waarden' dat op 23 mei om 16.00 uur overhandigd wordt aan wethouder Angelique Beekhuizen

Tijdens het feestje in het park hopen de jonge onderzoekers nog veel meer Leiderdorpers te spreken.  Daarom worden in de namiddag van 23 mei vele activiteiten met Leiderdorpers georganiseerd die voor iedereen gratis toegankelijk zijn en in het teken staan van bouwen aan de toekomst en samen-leven. De activiteiten hebben een vernieuwend karakter. Zo zullen er workshops worden gegeven over een scala van onderwerpen. Het gaat dan om kickboksen vanuit je (rol)stoel, kunst die verbindt, hoe punniken je een rijk mens maakt, hoe je Leiderdorpse verhalen kunt schrijven, wat de waarde is van blindenvoetbal voor iedereen… en natuurlijk: hoe weet je wat de belangrijke waarden van Leiderdorp zijn?

Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en mee te bouwen en denken over een mooi Leiderdorp, waarin iedereen van waarde is.

Uit de krant