Leiderdorps Weekblad - Leiderdorpse jaarmarkt wordt evenement voor alle leeftijden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Joyce van Meurs en Rudo Slappendel op de Laan van Berendrecht, de beoogde locatie van de Leiderdorpse jaarmarkt.
Joyce van Meurs en Rudo Slappendel op de Laan van Berendrecht, de beoogde locatie van de Leiderdorpse jaarmarkt.
Evenement

Leiderdorpse jaarmarkt wordt evenement voor alle leeftijden

Het idee speelde al jaren en als het aan Rudo Slappendel en Joyce van Meurs van Rudeboy Media ligt, gaat het er in 2018 echt van komen: een jaarmarkt in Leiderdorp.

Door: Corrie van der Laan

De locatie wordt de hele Laan van Berendrecht plus de pleinen bij de winkelcentra Winkelhof en Santhorst. De beoogde datum is zaterdag 8 september, waarmee de jaarmarkt aansluit bij de Vriendenfeesten in park De Houtkamp.

"We zijn nu alles aan het voorbereiden en met heel veel partijen aan het praten. Het ziet er goed uit, we krijgen positieve reacties, maar er moeten nog wel wat punten op de i gezet worden. Zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van de benodigde vergunningen", vertelt Rudo Slappendel, eigenaar van Rudeboy Media.

Het plan is om langs de hele Laan van Berendrecht aan de kant van het water kraampjes te plaatsen, zo'n honderd in totaal. Op het plein voor Winkelhof komt een groot podium te staan waarop optredens zullen plaatsvinden en is een terras. Aan de andere kant, bij Santhorst, wordt met foodtrucks een 'smulplein' gecreëerd. "Ik zie het al helemaal voor me", zegt Slappendel enthousiast, "De kramenrij verbindt de beide winkelcentra en op de bredere stukken tussen de kraampjes kunnen we attracties voor kinderen neerzetten, zoals springkussens."

In de kraampjes kunnen lokale middenstanders hun spullen aan de man brengen, maar ook anderen kunnen een kraam huren. "Voor bijvoorbeeld sportverenigingen en culturele clubs is dit ook een mooie manier om zichzelf te promoten", aldus Van Meurs, die bij Rudeboy Media gespecialiseerd is in het organiseren van evenementen. De jaarmarkt moet een echt familiefeest worden, benadrukt ze. "Een evenement voor alle leeftijden, waar gezinnen met kinderen heen gaan, waar tieners het naar hun zin hebben en waar senioren gezellig een drankje op een van de terrassen komen doen."

Vriendenfeesten

De jaarmarkt past ook prima in het Vriendenfeestenweekend, dat georganiseerd wordt door de Vrienden van het Oude Dorp en plaatsvindt in park De Houtkamp van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september. Slappendel: "De jaarmarkt is van 's middags 1 uur tot 9 uur 's avonds. Het is natuurlijk extra leuk om een bezoek aan de jaarmarkt te combineren met een bezoek aan de Vriendenfeesten in het park, dat pal naast de Laan van Berendrecht ligt. En als de markt sluit, kan je meteen doorgaan naar de feestavond van de Vriendenfeesten."

Helpers gezocht

Slappendel hoopt dat de jaarmarkt zo'n 15.000 bezoekers uit Leiderdorp en de wijde regio trekt. Dat betekent dat de organisatie een enorme klus wordt. Speciaal hiervoor is de Stichting Jaarmarkt Leiderdorp opgericht. Want, zoals de naam al aangeeft, het is zeker de bedoeling dat de jaarmarkt ieder jaar terugkomt.

"Het moet echt een evenement worden dat Leiderdorp op de kaart zet. Maar daar hebben we wel hulp bij nodig. Zowel financieel als in menskracht. We zoeken dan ook zowel naar sponsoren uit het bedrijfsleven als naar vrijwilligers die bijvoorbeeld mee willen werken bij het op- en afbouwen van de markt."

Sponsoren en vrijwilligers kunnen zich melden via e-mail info@jaarmarktleiderdorp,nl. Meer informatie over de Leiderdorpse jaarmarkt is te vinden op www.jaarmarktleiderdorp.nl.

1 reactie

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>