De kruising Acacialaan-Persant Snoepweg-Van der Valk Boumanweg wordt volledig op de schop genomen.
De kruising Acacialaan-Persant Snoepweg-Van der Valk Boumanweg wordt volledig op de schop genomen. Foto: Johan Kranenburg

Ondernemers overrompeld door langdurige afsluiting Stierenbrug

Algemeen

Tenminste tot 22 juni is het onmogelijk Leiderdorp via de Leiderdorpsebrug – oftewel Stierenbrug – binnen te komen. Dat is veel te lang, vindt de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV). Winkelgebieden en bedrijventerreinen zijn al die tijd niet goed bereikbaar en dat heeft grote implicaties voor ondernemers, schrijft LOV voorzitter Didos van Dam in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Hij wil zo spoedig mogelijk om de tafel met de gemeente om te kijken hoe met de huidige situatie omgegaan kan worden en om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.

Sinds vorige week maandag wordt gewerkt aan de kruising Acacialaan-Persant Snoepweg–Van der Valk Boumanweg. Het wegdek is daar versleten en moet vervangen worden. Fietsers kunnen gewoon doorrijden maar voor auto's geldt een aantal afsluitingen. Gedurende de hele periode kunnen auto's niet vanaf Leiden Leiderdorp in. Alleen bussen en hulpdiensten mogen over de brug. Leiderdorp uitrijden kan wel, maar momenteel alleen voor verkeer dat vanaf de Persant Snoepweg komt.

De LOV begrijpt dat het werk nodig is. "Echter, zowel qua communicatie als qua duur en planning van de werkzaamheden zijn wij volledig overrompeld", schrijft Van Dam. Hij betreurt het dat de afsluitingen niet vooraf duidelijk zijn besproken met de ondernemers. Verder vind hij de timing en duur van zeker zes weken ongelukkig. "In een dergelijk tijdsbestek vernieuwd men de gehele Ring A10 bij Amsterdam. En dat doet men dan gedurende de zomervakantie."


Uit de krant