Het bestuur van Alecto met Tembi Schneider (voorste rij, tweede van links) en Stefan Duyf  (tweede van rechts).
Het bestuur van Alecto met Tembi Schneider (voorste rij, tweede van links) en Stefan Duyf (tweede van rechts). Foto: PR

Topcoaches voor Alecto

Algemeen

Met ingang van het nieuwe seizoen verbinden twee topcoaches zich aan de Leiderdorpse hockeyclub Alecto: Stefan Duyf is de nieuwe Technisch Directeur en Tembi Schneider zal leiding geven aan Dames 1.

Vanaf 1 juli is Stefan Duyf (35) officieel de nieuwe Technisch Directeur van Alecto. Duyf tekende een driejarig contract bij Alecto en volgt daarmee Jaïr Levie op, die het jeugdopleidingsprogramma van Alecto op de kaart heeft gezet. Met Stefan Duyf heeft Alecto een grote naam in huis gehaald: Duyf verdiende zijn hockeysporen als speler van onder meer Den Bosch, Tilburg en Push. Nagenoeg zijn hele hockeycarrière is hij als trainer/coach betrokken bij jeugdteams, zowel breedte als top. Sinds 2014 is Duyf ook verbonden aan Push Heren 1 - eerst als assistent-coach van Herman Kruis en sinds 2015 hoofdcoach. Daarnaast is Stefan Duyf ook als coach verbonden aan de KNHB: hij is trainer/coach van het Nederlands opleidingsteam jongens B.

Op 1 juli gaat ook Tembi Schneider (38) aan de slag bij Alecto. Schneider is de nieuwe trainer/coach van Dames 1, dat zich na winst op Helmond afgelopen zondag knap wist te handhaven in de Overgangsklasse. Schneider is geen onbekende voor Alecto: van 2002 tot 2008 speelde ze voor Alecto in de Overgangsklasse. Nadat ze een punt zetten achter haar spelersloopbaan coachte en trainde ze meerdere jeugdteams van Alecto. De afgelopen jaren was ze onder meer actief als trainer/coach bij hockeyclub Bloemendaal en SCHC. Naast Dames 1 zal Schneider ook enkele jeugdteams van Alecto gaan trainen.

Uit de krant