Alecto handhaaft zich in Overgangsklasse | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alecto dames 1 viert een feestje nadat bekend geworden is dat het team zich handhaaft in de Overgangsklasse. | Foto: J.P. Kranenburg
Alecto dames 1 viert een feestje nadat bekend geworden is dat het team zich handhaaft in de Overgangsklasse. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg )
Sport

Alecto handhaaft zich in Overgangsklasse

De vrouwen van Alecto komen ook volgend seizoen uit in de Overgangsklasse. Het team handhaafde zich nipt door zondag te winnen van Helmond terwijl Weert, dat ook onderaan de ranglijst bungelde, verloor.

Alecto speelde de laatste competitiewedstrijd op eigen veld en wist dat het moest winnen om een kans op handhaving te houden. De Leiderdorpse hockeysters hadden het niet meer helemaal in eigen hand; om niet te degraderen zou de directe concurrente Weert zou moeten verliezen of gelijk spelen. 

De wedstrijd was ook erg beladen omdat deze het afscheid was van coach Jaïr Levie die naar Cartouche dames 1 vertrekt en wordt vervangen door Tembi Schneider. Daarnaast vertrekken de speelsters Joëll Bense, Hanneke de Jong, Eline Verreck, Mathilde Dezitter, Milou Boere, Marley Kruit en Beth Marriott. Ook de manager Margriet Pronk vertrekt en zij wordt vervangen door Emma van der Schrier. Dit afscheid zorgde ervoor dat er nog meer energie was om te winnen.

Alecto begon sterk aan de wedstrijd en middenmoter Helmond kon niet echt goed druk zetten. De thuisploeg kreeg al vrij snel een strafcorner die net naast het doel werd getipt. Alecto bleef aandringen en dit zorgde voor een paar kansen op de goal die helaas allemaal mis gingen. Na twintig minuten spelen lukte het Meike van Haeringen een actie in de cirkel te maken over de achterlijn en Rose Breedveld aan te spelen die de 1-0 scoorde. Wat ook de ruststand werd.

Na de pauze ging Helmond op doelpuntenjacht en kreeg een strafcorner. De Alectoverdediging maakte die echter onschadelijk. Alecto hield ook de druk op de ketel en kreeg eveneens een strafcorner. Die werd in eerste instantie net naast geslagen door Anne van Eindhoven, maar aangeefster Karlijn Koster stond goed op te letten en scoorde met een tip-in de 2-0.

Een volgende strafcorner voor Helmond luidde de 2-1 in, de bal verdween via de stick van een verdedigster van Alecto in de Leiderdorpse goal. Alecto herpakt zich en Demi van As kwam vanaf achter de cirkel in en passte de bal op Meike van Haeringen. Zij speelde terug op Anneloes Verrier, die de pass verlengde naar Rose Breedveld waarna de aanvalster haar tweede doelpunt van de dag maakt: 3-1. Hierna lukt het Karlijn Koster nog een strafcorner te halen en deze leverde met een sleep van Anne van Eindhoven de 4-1 op. Helmond kwam nog even terug en bracht de eindstand op 4-2.

Daarna was het niet heel lang wachten op de verlossende worden. Speelsters van Were Digaven door dat ze Weert met 3-0 hadden verslagen. Dat betekende feest voor Alecto. Een mooie afsluiter van een afwisselend seizoen.

Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd Alecto-Helmond.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>