De start van de wandelchallenge vorig jaar. | Foto: PR
De start van de wandelchallenge vorig jaar. | Foto: PR Foto: PR

Wandelchallenge in De Bloemerd

Algemeen

Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk en Maatschap Goudeket Fysiotherapie organiseren vrijdagmiddag 22 juni de Wandelchallenge. Dit wandelfestijn door park De Bloemerd is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening

Veel sportieve evenementen zijn gericht op mensen die niet in hun bewegen beperkt worden door hun gezondheid. Voor mensen met een chronische aandoening zijn deze evenementen vaak te inspannend en te belastend. Om deze mensen toch een uitdagende, gezellige en sportieve middag te bieden, organiseren de twee Leiderdorpse fysiotherapiepraktijken nu alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar de wandelchallenge. Dit jaar lopen ook leerlingen van groep 1 en 2 van Basisschool De Regenboog mee.

De challenge bestaat uit een route van 1,5 km door de Bloemerd, die men één, twee of driemaal kan lopen. Dat betekent dus 1,5, 3 of 4,5 km. De gekozen afstand moet binnen een uur worden afgelegd. Wie de afstand niet zelf kan lopen, mag ook gebruik maken van een (eigen) rolstoel die dan voortgeduwd wordt door een partner of andere begeleider.

Overigens mogen ook andere enthousiastelingen meelopen

Wie mee wil doen, moet zich tussen 12.45 en 13.15 uur aanmelden bij de inschrijftafel bij EasyActive Felter aan de Bloemerd 1b in Leiderdorp. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon maar meer geven mag ook. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de G-teams in Leiderdorp. Vanaf 12.45 uur kan gestart worden, de laatste lopers moeten om 15.00 uur binnen zijn.

Vooraf aanmelden kan bij de Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk, de Maatschap Goudeket Fysiotherapie en e-mailadressen info@fysiotherapieommedijk.nl of info@fysiotherapiegoudeket.nl.

Uit de krant