Dominique van Wensveen omspeelt slim Joëlle de Bondt en vervolgens Sarina Groeneveld. Foto: Gert Jan van Heyningen

Donkere wolken dreigen voor RCL vrouwen

Algemeen

De vrouwen van RCL kwamen er tegen DTS Ede niet aan te pas. De Racing van de coaches Janet Griffioen en Lesley Landweer verloren tegen de best voetballende ploeg uit de Topklasse. Het werd 0-5 na een 0-1 stand bij rust. De eensgezinde veerkracht hield de Racing nog op de been maar in het laatste half uur scoorde DTS vier maal. De concurrentie pakte wel punten en alleen een wonder kan de RCL nog behoeden voor de vervelende nacompetitie

Door: Gert Jan van Heyningen

DTS uit Ede was meer dan een klasse beter dan RCL. Prima veldspel met fraaie combinaties en in een hoog tempo werd de bal rondgespeeld op Sportpark de Bloemerd. De Racing kwam er slechts sporadisch uit met Samanta Stojanovic, Dominique van Wensveen en Bianca van der Meer. Verdedigen was het motto voor de rood-witten. Ook in dit duel was het doelvrouw Cynthia Roeleveld die de Racing in de wedstrijd hield. In de 29e minuut een perfecte hoekschop van Bianca van der Meer die door Cerise Klijn net naast werd geschoten. In de 35e minuut viel dan toch de eerste treffer voor DTS. Daphne van Kruistum met de inzet die in eerste instantie werd geblokt. Het leer sprong voor de voeten van Sofie Houba en die had de hoek voor het uitkiezen.

Direct na de pauze een gevaarlijke vrije trap van Dominique van Wensveen. Vijf minuten later schoot Bianca van der Meer ook een vrije trap rakelings over. Speldenprikken uit stilstaande situaties leverde wel degelijk gevaar op voor RCL. De concentratie bij de meiden uit Ede liet zo af en toe te wensen over. Susanne Hoogenboom, Ashley Pen en Dominique van Wensveen profiteerden bijna. Een vrije trap van Van Wensveen spatte zelfs op de lat uiteen. Bij DTS maakte Eveline Zech na een langdurige blessure haar rentree. De hoop op de zo fel begeerde gelijkmaker voor de Racing vervlogen want Zech scoorde in het laatste half uur vier doelpunten voor de ploeg uit Ede. Het verschil in kwaliteit was duidelijk en onomkeerbaar.

RCL toonde wel maximale inzet en veerkracht maar tegen de kanshebber voor de titel waren de meiden niet opgewassen. De overmacht met technische souplesse en een dosis gezonde spelvreugde sprak wel degelijk aan. Coach Janet Griffioen had dit verlies ingecalculeerd echter de directe concurrenten vergaarden wel punten. De nacompetitie voor handhaving op het allerhoogste amateurniveau komt nu wel erg dreigend in beeld.

Samanta Stojanovic in duel met Sarina Groeneveld.