De wijk Driegatenbrug heeft geluidsoverlast van de altijd drukke Oude Spoorbaan.
De wijk Driegatenbrug heeft geluidsoverlast van de altijd drukke Oude Spoorbaan.

Boosheid over uitblijven maatregelen tegen geluidsoverlast door verkeer

Algemeen

Toon Driessen, bewoner van de Leiderdorpse wijk Driegatenbrug, is boos. Ondanks eerdere toezeggingen van de gemeente is er nog helemaal niets gebeurd om de geluidsoverlast van de Oude Spoorbaan voor de wijk te verminderen. Hij wil dat de gemeenteraad actie onderneemt.

Door: Corrie van der Laan

De Oude Spoorbaan gaat volledig op de schop als de plannen voor de Leidse Ring Noord worden uitgevoerd. Dan worden er ook uitgebreide geluidwerende maatregelen genomen ter hoogte van de wijk Driegatenburg. Maar dat kan nog jaren duren terwijl de overlast nu al groot is.

Al begin november 2016 kwam het college met het plan om als tijdelijke maatregel geluidswerende platen te plaatsen tegen de balustrades tussen de boogwoningen. Het werk zou zo spoedig mogelijk na de vaststelling van het bestemmingsplan voor de Leidse Ring Noord van start gaan. De besluitvorming rond de ringweg is ondertussen echter ernstig vertraagd en daarmee ook de plaatsing van de geluidswerende platen.

Driessen, die aangeeft te spreken namens een brede groep wijkbewoners, schrijft in een brief aan de Leiderdorpse raadsfracties dat hij en zijn medestanders "het zo onderhand spuugzat beginnen te worden dat er zo traag en stroperig wordt geacteerd". Hij stelt voor dat er alvast een deelbesluit genomen wordt voor de aanpassing van de Oude Spoorbaan bij Driegatenbrug, zodat de beloofde geluidswerende maatregelen eindelijk genomen kunnen worden.

Uit de krant