Leiderdorps Weekblad - Vrijwilligers maken kennis met Filmhuis
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Veertien van de nieuwe vrijwilligers met op de achterste rij bestuursleden Marjan Seelen, Henk Koster en Ellen Gerrese van de Stichting Filmhuis Leiderdorp.
Veertien van de nieuwe vrijwilligers met op de achterste rij bestuursleden Marjan Seelen, Henk Koster en Ellen Gerrese van de Stichting Filmhuis Leiderdorp. (Foto: Johan Kranenburg)

Vrijwilligers maken kennis met Filmhuis

Het Filmhuis Leiderdorp is er klaar voor. Afgelopen zondag is alle benodigde apparatuur – beamer, scherm, versterker en luidsprekers – geïnstalleerd. Maandag was er een bijeenkomst voor de nieuwe vrijwilligers en werd met hen een stukje film bekeken.

"Het draait als een trein, beeld en geluid waren prima", vertelt Ellen Gerrese van de Stichting Filmhuis Leiderdorp enthousiast.

Het artikel over het filmhuis dat half maart in deze krant verscheen heeft geleid tot de aanmelding van maar liefst 23 vrijwilligers. Een groot deel daarvan was er maandagmiddag bij in de theaterzaal van toneelvereniging Toverlei in De Sterrentuin, die nu ook als bioscoop gebruikt kan worden. "Het ziet ernaar uit dat we genoeg menskracht hebben om alle posten te vervullen", aldus Gerrese.

Zaterdag 26 mei wordt de Leiderdorpse minibioscoop – er is plek voor maximaal 75 bezoekers – officieel geopend. Dat gebeurt met een voorstelling voor genodigden. Donderdagavond 7 juni is de eerste reguliere voorstelling. Het is de bedoeling dat elke eerste donderdagavond en elke derde dinsdagmiddag van de maand een film gedraaid wordt.

Het filmhuis krijgt een website met het programma en de mogelijkheid om tickets te bestellen. Maar een last minute kaartje kopen aan de deur is ook mogelijk. Omdat uitsluitend met vrijwilligers gewerkt wordt, is de prijs van de kaartjes bescheiden: 7,50 euro. Wie voor 20 euro per jaar donateur van het filmhuis wordt, betaalt maar 5 euro per kaartje.

De doelgroep van de Stichting Filmhuis bestaat vooral uit 50-plussers en daar wordt de filmkeuze ook op afgestemd. Maar het plan leeft al wel om in de schoolvakanties zo af en toe een extra middagvoorstelling in te lassen waar dan een kinderfilm gedraaid wordt.

Het programma van het Filmhuis zal iedere maand in deze krant worden gepubliceerd.

1 reactie

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>