Sophie levert lege statiegeldflessen in.
Sophie levert lege statiegeldflessen in. Foto: PR

Sophie (7) zamelt statiegeldflessen in voor goede doel

Algemeen

Sophie van Koetsveld van Ankeren (7 jaar) uit Leiderdorp loopt tijdens de Leiden Marathon (27 mei) de Corpus Kidsrun van 2,1 km voor het Ronald Mc Donaldhuis Leiden. Ze heeft het sponsorgeld dat ze daarvoor nodig heeft al ruim bij elkaar gekregen via een inzamelingsactie van statiegeldflessen.  

Aanvankelijk wilde de jonge Leiderdorpse haar moeder sponsoren, die op 27 mei de halve marathon loopt voor het Ronald McDonald huis. Ze bood meteen haar zakgeld aan. Haar ouders vonden dat heel nobel maar niet nodig. Ze stimuleerden hun dochter haar eigen  actie op te starten omdat ze zelf immers ook meedoet aan het hardloopevenement.

Sophie kwam op het idee om statiegeldflessen in te zamelen. Eerst is ze samen met haar moeder gaan kijken bij Ronald Mc Donaldhuis om met eigen ogen te zien wat vrijwilligers in het logeerhuis allemaal doen om het de gasten die daar verblijven naar hun zin te maken. Vervolgens heeft ze er over verteld in de klas op haar school en haar klasgenoten gevraagd haar te helpen. Via buren, kennissen en haar klasgenoten heeft ze inmiddels al tassen vol flessen verzameld en ingeleverd, wat ruim 75 euro heeft opgeleverd. Op 27 mei gaat Sophie zelf een cheque aan het Ronald Mc Donaldhuis overhandigen met het totale bedrag dat ze bij elkaar heeft gekregen.

Uit de krant