Leiderdorps Weekblad - Gevarieerd programma voor Bevrijdingsfeest 2018 in Leiderdorp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het stoomtreintje is al sinds jaar en dag een vast onderdeel van de Leiderdorpse 5 mei viering. | Archieffoto
Het stoomtreintje is al sinds jaar en dag een vast onderdeel van de Leiderdorpse 5 mei viering. | Archieffoto
Oranjefeesten

Gevarieerd programma voor Bevrijdingsfeest 2018 in Leiderdorp

De Oranjevereniging Leiderdorp biedt zaterdagmiddag 5 mei van 13.00 tot 17.00 uur een feestelijk en gevarieerd programma aan op het grote veld in park De Houtkamp. Vanaf 2 uur 's middag is het feest op het terras van Brasserie Park. Hieronder een kort programmaoverzicht:

Vredesvuur - De FreedomRunners komen om 13.00 uur met het vredesvuur aan bij de Doesbrug in de Hoofdstraat. Deze Leiderdorps hardlopers zijn er 's nachts mee uit Wageningen vertrokken. Het laatste traject hopen zij met belangstellenden samen te lopen. Zij arriveren rond 13.45 uur op het grote veld in park De Houtkamp.

Versierde fietsenparade - Bij Brasserie Park kunnen kinderen (4 t/m 8 jaar) van 12.30 tot 13.30 uur hun fiets komen versieren. Vervolgens is tot 13.45 uur de parade van versierde kinderfietsen door De Houtkamp naar het feestterrein. Drie fietsen krijgen daar aansluitend een prijs.

Festiviteiten op het grote veld - Scouting Van der Does-Liethorpgroep organiseert diverse activiteiten zoals de tokkelbaan en een klimwerk van touwen en netten onder de brug, ook bakken zij pannenkoeken. Sociaal Cultureel Werk biedt ondersteuning bij het springkussen, organiseert sportieve demonstraties en biedt een workshop T-shirts beschilderen aan, dit laatste in samenwerking met Stichting inclusie en discriminatie bestrijding. Verder zijn bekende elementen aanwezig zoals het stoomtreintje, de springkussens, de lange stormbaan, het broekhangen en pony rijden. Ook wordt weer de frikandelleneetwedstrijd gehouden. De rondetijden worden op het veld omgeroepen, opgeven kan bij de tent van de Oranjevereniging. Op het veld is een terras, eromheen zijn hapjes en drankjes te koop.

Nieuwe activiteiten zijn de bungyfun (bungyjumpen op een trampoline, minimum leeftijd 5 jaar), 'smoothy fietsen' waarbij je je eigen smoothy bij elkaar fietst en mengt, een opblaasbaar dartspel, een groot schaakspel en de Kop van Jut.

De prijsuitreikingen van het broekhangen, de frikandelleneetwedstrijd en de Kop van Jut zijn om 16.30 uur

Kunst - Nieuw zijn ook de rondleidingen door de Heemtuin. Deze worden verzorgd door de Stichting Kunst in de Heemtuin. Aanmelding tot uiterlijk 10 minuten voor aanvang bij de tent van de Oranjevereniging. Tijdens de rondleiding wordt een voorproefje gegeven van de tentoonstelling Heemtuin Verbeeld met het thema Chaos in Orde.

Muziek en dans - De Bloebent van Tamarco zal met de versierde fietsenparade meelopen en een aantal keer op het veld optreden. Dansgroep De Rode Sneakers zal een workshop organiseren, ook zullen zij drie korte optredens verzorgen om 14.00, 15.00 en om 16.00 uur.

Brasserie Park - Vanaf 14.00 tot 23.30 uur treden op het terras van Brasserie Park bekende coverbands op. De toegang is gratis. Meer informatie: www.brasseriepark.nl.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>