Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Koploper Pinoké maatje te groot voor Alecto

Algemeen

De vrouwen van Alecto hadden het zondag op eigen veld moeilijk tegen Pinoké. De Amstelveense ploeg was met winst zeker van het kampioenschap en zette vanaf het begin zware druk.

Binnen enkele minuten stond het 0-1, toen de bal met een keiharde backhand in het Leiderdorpse doel belandde. Pinoké bleef aanvallen en kreeg veel strafcorners. Mede dankzij een mooie redding van lijnstop Romy van As en goed verdedigend werk van Eline Verreck brachten die geen schade toe. Toch werd de ruststand 0-2 na alweer een snoeiharde backhand van Pinoké. 

Na de rust was Pinoké nog steeds erg sterk, maar Alecto had ook veel energie. De Leiderdorpse dames kregen een strafcorner die net naast het goal werd getipt. Ondanks het betere spel van Alecto lukte het niet de 0-3 te voorkomen. Na een counter werd de bal er ingetipt door Pinoké.

Hierna kwam Alecto terug. Na een mooie actie van A-junior Bo van der Meer werd de bal voorgegeven op Meike van Haeringen die met een push zorgde voor de 1-3. Alecto gaf steeds meer druk en via strafcorner maakte opnieuw Meike van Haeringen met een tip de aansluitingstreffer.

Met nog maar een paar minuten te spelen ging Alecto coach Jaïr Levie voor alles of niets en verving de keepster voor een aanvalster. Dat pakte echter niet uit zoals gehoopt; het lukte niet de gelijkmaker te scoren en Pinoké kon uit een counter op een leeg doel schieten waarmee de einduitslag 2-4 werd.

Volgende week speelt Alecto tegen hekkensluiter Weert en moet dan winnen om degradatie te ontlopen.

Uit de krant