Natuurlijk waren Theo Rump en zijn echtgenote ook aanwezig bij de Leiderdorpse aubade op Koningsdag. De foto is genomen na afloop van de traditionele samenzang.
Natuurlijk waren Theo Rump en zijn echtgenote ook aanwezig bij de Leiderdorpse aubade op Koningsdag. De foto is genomen na afloop van de traditionele samenzang. Foto: C.v.d.Laan

Ridderorde voor Theo Rump

Algemeen

Leiderdorper Theo Rump is donderdag 26 april benoemd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Minister Ank Bijleveld van Defensie speldde de koninklijke onderscheiding donderdag in Soesterberg op zijn jasje. Het was niet zomaar dat dit gebeurde in Soesterberg in plaats van in zijn woonplaats; de voormalige luitenant-kolonel heeft 35 jaar gewerkt op de vliegbasis.

Rump kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn vele vrijwilligerswerk. Hij zette zich jaren in voor de veteranen, in eerste instantie uit hoofde van zijn functie maar hij is dat altijd blijven doen en bekleedt nog steeds diverse bestuurs- en andere functies voor VOMI-Nederland, een vereniging van organisaties, waarvan de leden veteranen, verzetsmensen, (oud)-militairen, verwanten en sympathisanten kunnen vertegenwoordigen.

Daarnaast zet Theo Rump zich ook al ruim twintig jaar in voor diverse Rooms Katholieke kerken in de Leidse regio. Hij is met name actief in de Goede Herderkerk, voorheen Meerburgkerk, in Zoeterwoude-Rijndijk. Van 2003 tot 2010 was hij bestuurslid en van 2010 tot 2013 voorzitter van het Meerburg dames- en herenkoor van de kerk. Sinds 2013 is hij secretaris van de Beheer commissie van de kerk.

Uit de krant