Hiep, hiep, hoera voor koning Willem-Alexander.
Hiep, hiep, hoera voor koning Willem-Alexander. Foto: C. v.d. Laan

Koningsdag in Leiderdorp trapt af met vrolijke aubade

Algemeen

Met een luidkeels driewerf 'hoera!' voor de jarige koning Willem-Alexander werd de traditionele aubade in Leiderdorp vanochtend tegen half 10 afgesloten.

Op het grote podium op het plein voor winkelcentrum Winkelhof stonden alle Leiderdorpers die in de afgelopen twaalf maanden een koninklijke onderscheiding gekregen hebben met hun partners, samen met het college van burgemeester en wethouders en voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging.

Zij namen het voortouw bij het zingen van bekende Nederlandse liedjes waarbij drumfanfare Tamarco zorgde voor de instrumentale begeleiding. Zo'n 400 dorpsgenoten van alle leeftijden zongen gezellig mee, waarbij ook flink geklapperd werd met de oranje klaphandjes die de organiserende Oranjevereniging had uitgedeeld.

Zoals ieder jaar stonden De Zilvervloot en Dikkertje Dap op het programma, maar ook nieuwelingen als Zo Vrolijk (Alfred J. Kwak) en - speciaal voor de allerkleinsten - Op een grote paddenstoel. Natuurlijk werd Lang zal hij leven gezongen voor de koning en de samenkomst werd afgesloten met het Wilhelmus.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant