Leiderdorps Weekblad - Koninklijke onderscheiding voor zeven bijzondere Leiderdorpers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen met alle gedecoreerden. V.l.n.r. Wim Kanbier, Dick de Haas, Cees van Pernis, Laila Driessen, Joop van der Hoogt, John de Lange, Maria Ten Hooven-Venne en Arno Mentink.
Burgemeester Driessen met alle gedecoreerden. V.l.n.r. Wim Kanbier, Dick de Haas, Cees van Pernis, Laila Driessen, Joop van der Hoogt, John de Lange, Maria Ten Hooven-Venne en Arno Mentink. (Foto: Johan Kranenburg)
onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor zeven bijzondere Leiderdorpers

"Daarom heeft het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau." Deze zin kon burgemeester Laila Driessen vanmorgen zeven maal uitspreken, voordat ze bij zeven bijzondere Leiderdorpers de Koninklijke Onderscheiding opspeldde.

In een afgeladen volle raadszaal werden de zeven gedecoreerden uitgebreid in het zonnetje gezet. De lintjes waren voor mevrouw Maria Ten Hooven- Venne en de heren Dick de Haas, Joop van der Hoogt, Wim Kanbier, John de Lange, Cees van Pernis en Arno Mentink.

Maria Ten Hooven is al sinds 1987 vrijwilliger bij de telefonische hulplijn Sensoor. Ze voert niet alleen gesprekken met wie een luisterend oor nodig heeft, maar traint ook nieuwe vrijwilligers en evalueert gesprekken van collega's.  Daarnaast heeft zij zich meerdere jaren ingezet als essenhakvrijwilliger bij landgoed 'de Horsten,' en is zij vrijwilliger geweest bij Humanitas.

Dick de Haas is sinds 1960 actief voor RCL  als onder meer scheidsrechter, jeugdtrainer, voorzitter van de supportersvereniging en lid van het algemeen bestuur. Ook zet hij zich al 44 jaar in voor de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Daarnaast verzorgt hij al ruim 6 jaar belangeloos de radio-uitzendingen in verzorgingstehuis Leythenrode en het Alrijne Ziekenhuis.

Joop van der Hoogt is sinds vijftien jaar betrokken bij de Leiderdorpse politiek. Eerst als bestuurslid, burgerraadslid en raadslid voor de lokale partij BurgerBelangenLeiderdorp, en sinds 2013 bij de Lokale Partij Leiderdorp waarvan hij een van de oprichters was. Daarnaast is hij actief bij Tracks Travel en zet hij zich in als kookvrijwilliger bij onder meer hospice Issoria in Leiden. Sinds enkele jaren is hij bestuurslid van Buurtvereniging Zijlkwartier. Verder was hij actief voor de Marechaussee vereniging en voor het Leiderdorps Museum.     

Wim Kanbier heeft zich altijd sterk gemaakt voor een groen Leiderdorp. Hij is de man die in 1974 de Leiderdorpse Heemtuin heeft opgezet en sinds die tijd heeft onderhouden. De afgelopen twintig jaar doet hij dat als vrijwilliger. Ook is hij sinds 1990 zeer ctief betrokken bij het onderhoud en de instandhouding van het gemeenschappelijke groen van de volkstuinvereniging in de Bloemerd.  Van 2006 tot 2014 was hij lid van het Groenoverleg Leiderdorp.

John de Lange is al ruim  30 jaar verbonden aan de Vereniging IJssport Leiderdorp. Eerst als trainer en sinds de jaren '90 ook als bestuurslid en voorzitter. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van de 400 meter skeelerbaan. Hij is jurylid bij schaatswedstrijden op de Uithof in Den Haag. Daarnaast zet hij zich in voor diverse sportevenementen in Leiderdorp en omgeving:  de Joop Zoetemelk Classic, de Noordwijk Classic, de Leiden Marathon en de Leiderdorpse Midzomerloop.

Cees van Pernis is sinds 1982 als vrijwilliger actief in diverse functies bij de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Hij was hij nauw betrokken bij de grootscheepse renovatie van de kerk. Van 2011 tot heden is  hij Preses van de kerkenraad - Protestantse Gemeente in Leiderdorp.  Van 1995 tot 2004 was hij voorzitter van de Vereniging Protestants Christelijk Basis Onderwijs Leiderdorp. Sinds 2011 is hij vicevoorzitter/ secretaris bij het Rijnlands Christelijk Mannenkoor Vox Humana.

Arno Mentink heeft van 1991 tot heden diverse functies bekleed in de Dorpskerk te Leiderdorp.. Sinds 2007 zorgt hij ook voor ondersteuning bij het comité Open Monumentendag. Hij stelt zijn historische huis open en geeft daar rondleidingen. Vanaf 2007 is hij vicevoorzitter van de Oranjevereniging Leiderdorp. Namens de Oranjevereniging is hij ook verbonden aan het Doeshavenconcert dat in 2015 voor het eerst plaats vond. Naast al deze inzet voor diverse verenigingen in Leiderdorp is de heer Mentink ook mantelzorgen voor zijn moeder.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>