Driemaal gaslucht alarm aan Pluimzeggekreek | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De brandweer verrichtte ook donderdagavond gasmetingen in de Pluimzeggekreek. | Foto: AS Media
De brandweer verrichtte ook donderdagavond gasmetingen in de Pluimzeggekreek. | Foto: AS Media
Kort nieuws

Driemaal gaslucht alarm aan Pluimzeggekreek

Vanochtend, vrijdagmorgen 13 april, rond 7.55 uur is de brandweer voor de derde keer in 24 uur uitgerukt na meldingen van een gaslucht in de Pluimzeggekreek in Leiderdorp.

De eerste keer was donderdag 12 april rond 5 uur 's middags. Toen werden vier woningen ontruimd. Metingen, onder meer in de kruipruimten, toonden echter geen gas aan. Donderdagavond tegen tien uur kwam de brandweer terug omdat een van de bewoners opnieuw een gaslucht rook. Ook dit keer sloegen de meters niet uit. De brandweer heeft voor de zekerheid ook nog gemeten op koolmonoxide maar dat werd evenmin waargenomen.

Vanochtend roken bewoners weer een vreemde lucht, een mix van gas, terpetine en iets onbekends, in hun badkamer en hal. Gasmetingen door de brandweer waren opnieuw negatief. Netwerkbeheerder Liander is gekomen om metingen te verrichten naar de vreemde lucht.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>