Wethouder Olaf McDaniel gaat de leerlingen van de Koningin Julianaschool voor bij het paadjes trappen. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Olaf McDaniel gaat de leerlingen van de Koningin Julianaschool voor bij het paadjes trappen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Aftrap met paadjes trappen

Algemeen

Het lenteweer is eindelijk gearriveerd, wat de officiële opening van het schooltuinenseizoen op het Leiderdorpse schooltuinencomplex De Sterrekers extra feestelijk maakte. Zoals traditie is, werd dat moment gemarkeerd door het trappen van paadjes tussen de tuinen van de schoolkinderen. Daarbij gaat altijd een Leiderdorpse notabele voorop. Dit keer was dat wethouder Olaf McDaniel. Maandag 9 april aan het begin van de middag hielp hij de kinderen van groep 6 van de Koningin Julianaschool hun tuintjes af te bakenen.

De leerlingen kwamen deze middag voor de eerste keer naar hun nog lege tuintjes. Na het paadjes trappen gigen ze meteen flink aan het werk: ze hebben sterrekers gezaaid en aardappelen gepoot.

Dit jaar tuinieren 330 leerlingen van 13 groepen van de verschillende basisscholen in Leiderdorp op het schooltuinencomplex. Voor wie eens een kijkje wil nemen op de schooltuinen: ze zijn te bezoeken op de woensdagmiddagen vanaf 9 mei tot en met 7 september van 13.30 tot 15.30 uur. In de zomervakantie is de tuin juist open op de woensdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. Kijk op www.schooltuinleiderdorp.nl voor het tuinplan, het tuinprogramma, foto's en het laatste nieuws.

Uit de krant