Promotie in zicht voor Alecto | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jerome van Donk op volle snelheid.
Jerome van Donk op volle snelheid. (Foto: Johan Kranenburg)
Sport

Promotie in zicht voor Alecto

Met de 1-0 overwinning van op Berkel en Rodenrijs van zondag heeft AIecto promotie helder in zicht. Wanneer volgende week in Leiden Roomburg onder de duim gehouden kan worden, weten de Leiderdorpse hockeyers dat ze volgend seizoen mogen uitkomen in de Overgangsklasse.

Berkel en Rodenrijs, dat op de vierde plek staat, was geen eenvoudige tegenstander. Alecto, de nummer 2 van de ranglijst, voelde bovendien de druk te moeten winnen om in het spoor te blijven van koploper Ring Pass H1.

Alecto begon sterk aan het duel en drong de tegenstander terug op eigen helft. Al snel werd de eerste strafcorner gehaald, maar de inzet van Hugo van Donselaar werd door de goed keepende doelman van Berkel gekeerd. Luttele minuten later was het wel raak. Een voorzet van Jarmo van der Velden werd fraai met de backhand ingeschoten door Mark Dickhoff. Alecto hield de druk hoog en kreeg fraaie kansen maar was onzorgvuldig in de afronding. Naarmate het eerste bedrijf vorderde kroop ook Berkel wat meer uit de schulp en versierde het twee strafcorners. Keeper Youri Muller bracht redding op de eerste inzet en de tweede poging vloog over.

Na rust ontspon zich vooral een gevecht op het middenveld en werden de ruimtes op het veld groter. Voor beide ploegen waren er kansen maar goals bleven uit. Zodoende bleef het lang spannend, zeker omdat Berkel meer in de wedstrijd groeide. Alecto kreeg drie strafcorners maar benutte die niet. Berkel kreeg er één maar ook die leverde niets op.

Twee minuten voor tijd leek Jarmo van der Velden eindelijk zijn doelpunt te maken, maar terwijl heel Alecto juichte, besloot de scheidsrechter aan de andere kant van het veld de bal af te keuren. Een laatste poging van Berkel, 10 seconden voortijd, ging net naast zodat Alecto de volle buit binnenhaalde.

De Leiderdorpers zijn nu slechts drie punten verwijderd van promotie naar de Overgangsklasse. Die kunnen volgende week gepakt worden, in het hol van de leeuw bij rivaal Roomburg.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>