RCL schuift iets verder weg van gevarenzone | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Cor de Mooy
Sport

RCL schuift iets verder weg van gevarenzone

RCL, nog altijd zonder een vijftal basisspelers, pakte zaterdag op Sportpark De Bloemerd een moeizame maar kostbare 2-1 zege tegen SVC'08. De ploeg van trainer Henk Buyn en Ron Sinteur won na een late treffer van Isi Adima het boeiende maar zeker niet grootse duel. "Het was inderdaad zeker geen sprankelend duel maar gezien de tweede helft is dit wel zwaar verdiend", sprak Buyn opgelucht.

De bezoekers uit Wassenaar zagen het wat anders. "We hebben onszelf te kort gedaan", sprak een aantal SVC spelers in koor, wijzend naar de dotjes van kansen van uitblinker Michael de Niet. De naar derdedivisionist Scheveningen verkassende spits faalde voor rust tot driemaal toe alleen voor keeper Andrew Bontje. Direct na rust lukte het dezelfde speler opnieuw niet om de Leiderdorpse goalie alsnog te passeren.

Binnen vijf minuten hadden beide ploegen op het erbarmelijke veld eenmaal gescoord. Eerst was het Tommy Sinteur die namens RCL met de binnenkant van de schoen de verre hoek zocht en vond, na een strakke voorzet van Melvin van Gent. De blijdschap van de openingstreffer was echter van korte duur. Want niet veel later kopte smaakmaker De Niet een voorzet uitstekend achter Bontje: 1-1.

RCL spits Thom Wijnalda zag na pakweg een half uur zijn inzet geblokt worden door een verdediger, na overigens een heerlijke actie van Adima. Kort daarop kreeg Van Gent een riante mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar faalde van dichtbij. Van de vele kansen van beide ploegen werden er uiteindelijk dus maar twee benut in de eerste helft.

Na rust dook De Niet weer op en had hij opnieuw zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten maar ook nu miste hij voor Bontje de rust en scherpte. Hierna kwam de Racing beter in de wedstrijd, al had de Leiderdorpse ploeg wel het geluk dat alweer De Niet een twee tegen één situatie niet goed inschatte. Halverwege de tweede helft kwam Van Gent namens RCL een teenlengte tekort om de steekbal van Sinteur te verzilveren. Aan de andere behoedde Bontje zijn ploeg tot tweemaal toe van een achterstand met twee fraaie reddingen. De roep van de RCL supporters om een strafschop werd door de soms warrige scheidsrechter Ebink luchtig weggewuifd. Zo leek de tweestrijd af te steven op een uitslag in evenwicht en daar zou vooral RCL weinig mee opschieten.

De winnende treffer van de diep gestuurde Adima, die daarbij geholpen werd door de blunderende verdediger Patrick Bos, werkte bevrijdend voor de thuisploeg. De treffer werd gevierd alsof het een kampioenschap betrof. Voor de winnende 2-1 had RCL overigens al in een twee tegen één situatie verzuimd te scoren.

De winst bleef dus in Leiderdorp en zo kon het met 1-5 van UVS verliezende TAVV op vier punten achterstand worden gezet. Volgende week komt het Leidse DoCoS naar de Bloemerd, alweer een duel om naar uit te zien.

Bron: LeidenAmateurVoetbal.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>