Wim Scholte, leider en mentor van de Buitenbuiters, met zijn medaille. | Foto: PR
Wim Scholte, leider en mentor van de Buitenbuiters, met zijn medaille. | Foto: PR Foto: PR

Koperen jubileum De Buitenbuiters

Algemeen

Al twaalf-en-een-half jaar lang maken De Buitenbuiters elke woensdagochtend een wandeling van een uur door Leiderdorp. Altijd onder leiding van de oprichter van de groep, Wim Scholte. Op 21 maart memoreerde een van de leden van de groep het koperen jubileum door Scholte een medaille met '12 ½' om te hangen.

De allereerste wandeling, op 21 september 2005, liepen er vijf personen mee. Inmiddels bestaat de wandelgroep uit 51 mannen en vrouwen in de leeftijd van 65 tot 85 jaar. Meer mensen kunnen er momenteel niet bij. Niet iedereen loopt elke week mee, maar Scholte voert toch altijd wel een groep van ruim dertig wandelaars aan.

De wandeling start steevast om 9.00 uur bij gebouw De Buit aan de Buitenhoflaan. Er wordt onderweg gezellig gepraat maar ondertussen ook stevig doorgelopen. De route voert vaak langs de Dwarswatering. Ook de Boterhuispolder en parken De Houtkamp en De Bloemerd behoren tot de favoriete plekken. Rond 10.00 uur arriveert de groep bij het eindpunt, wijkkamer De Hoeksteen aan de Houtschans 107 waar een kop koffie of thee gedronken wordt. Een mooie manier om sportief bezig zijn en gezelligheid te combineren.

Uit de krant