Elsbeth Zonnevylle krijgt haar ridderorde opgespeld door de waarnemend burgemeester van Voorschoten, Pauline Bouvy.
Elsbeth Zonnevylle krijgt haar ridderorde opgespeld door de waarnemend burgemeester van Voorschoten, Pauline Bouvy. Foto: Frans Brocken

Elsbeth Zonnevylle geridderd

Algemeen

Elsbeth Zonnevylle-Derkzen uit Leiderdorp is bij haar afscheid als 1e coördinator van de Stichting Hospice Wassenaar  benoemd tot  Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 23 maart in restaurant Floris V te Voorschoten werd de onderscheiding uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Voorschoten, mevr. Pauline Bouvy-Koene. 

Per 1 juni 2005 werd Elsbeth benoemd als 1e coördinator van de Stichting Hospice Wassenaar. "Zij heeft haar functie op een uitnemende wijze vervuld en zij heeft mede vorm gegeven aan de totstandkoming van de Stichting Hospice Wassenaar. Zonder haar aanpak en invulling zou het hospice niet zijn wat het nu is." Aldus Else van Dijk, de voorzitter van het hospice.

Elsbeth was in de afgelopen dertien jaar het gezicht van het hospice en heeft een ongelooflijk positieve en goede invulling gegeven aan haar functie. Zo is zij veelal de vertrouwenspersoon voor de gasten, maar ook voor de overige coördinatoren, de vrijwilligers en de verpleging werkzaam in het hospice. Het werken in een hospice is intens en vraagt om nazorg, gesprekken en begeleiding. Daarnaast heeft Elsbeth door haar werkwijze en door haar visie een enorme kwaliteitsimpuls gegeven aan de palliatieve terminale zorg.

De voorgeschiedenis van Elsbeth's werkzame leven staat ook in het teken van maatschappelijke  betrokkenheid. Zo was zij de eerste praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk Pinkse en Verbeek in Leiden. In 1994 was zij één van de eerste vrijwilligers in het Ronald McDonaldhuis in Leiden, waar zij zich jarenlang heeft ingezet voor de opbouw van deze organisatie.

In Leiderdorp kennen velen Elsbeth Zonnevylle-Derkzen als echtgenote van de voormalige burgemeester, Michiel Zonnevylle.  

Uit de krant