Rose Breedveld aan de bal, links achter haar Rosanne Pries.
Rose Breedveld aan de bal, links achter haar Rosanne Pries. Foto: J.P. Kranenburg

Alecto pakt broodnodige punten tegen QZ

Algemeen

Alecto startte zondag fel in de thuiswedstrijd tegen QZ. Afgelopen oktober werd in Nijmegen verloren (2-0)  van deze tegenstander en de Leiderdorpse hockeyster waren vast van plan dat in de Bloemerd niet opnieuw te laten gebeuren.

Met hoge druk en veel snelheid werd QZ naar de eigen helft gedreven. Dat leverde drie corners op maar niet de gehoopte openingstreffer. QZ kwam terug en hield de gastvrouwen enige tijd tegen de eigen cirkel. Daarna golfde het spel heen en weer, met kansen voor beide ploegen maar zonder treffers. Ruststand 0-0.

In de tweede helft bleef Alecto druk zetten. Uiteindelijk lukte het Anne van Eijndhoven na een lange soloactie vanaf de middenlijn vijf verdedigers en de QZ  keeper te omspelen waarmee er 1-0 op het scorebord kwam te staan

QZ gaf zich niet zomaar gewonnen en belaagde het Leiderdorpse doel. De laatste minuten waren razend spannend maar Alecto wist het doel schoon te houden.

Dankzij deze tweede winstpartij van de competitie heeft Alecto de rol van hekkensluiter over gedragen aan Weert, dat zondag geen punten wist te pakken.