Jerome van Donk in actie.
Jerome van Donk in actie. Foto: Johan Kranenburg

Alecto wint voor vijfde keer op rij

Algemeen

In de ijzige kou van zondag pakte Alecto de vijfde overwinning op rij. Op eigen veld werd Etten-Leur met 2-1 verslagen.

Het was een wedstrijd waar de druk op stond voor de Leiderdorpse hockeyploeg. Alecto moest winnen om koploper Ring-Pass niet verder uit te laten lopen en de concurrenten om de tweede plek niet dichter bij te laten komen. Op papier een makkelijke opdracht. Alecto zette in de uitwedstrijd de Brabantse ploeg weg met 1-7 en is in de 'winning mood; de afgelopen twee weken lieten de Leiderdorpers een 6-1 en een 1-8 winst noteren. De toeschouwers, die ondanks de kou weer in grote getalen waren gekomen, verwachtten dan ook een doelpuntenfestijn.

Maar zo makkelijk ging het dit keer niet. Alecto speelde niet onaardig tot aan de cirkel, maar de doelpunten bleven uit. De keeper van Etten-Leur hield zijn ploeg meerdere malen op de been, met name zijn reflex op het schot van Dominique van Nieuwenhuizen was indrukwekkend te noemen. Uiteindelijk bracht Hugo van Donselaar via de strafcorner de stand op 1-0 en dat was terecht gezien het spelbeeld.

De gasten beten echter ook van zich af en zodoende moest Jerome van Donk zijn doelman te hulp schieten op de doellijn, door een bal van de lijn te tikken. Uiteindelijk viel de gelijkmaker alsnog, uit snelle counter vlak voor rust.

Na de onderbreking kwam Alecto iets beter in het spel, maar werden er weer kansen gemist. Het vizier van de spitsen, Jarmo van der Velden, Dominique van Nieuwenhuizen en Bart Zoutendijk, stond niet op scherp. Wederom was het Hugo van Donselaar die met een strafcorner de equipe van Sander Rottier en Hidde Kuijers op voorsprong zette. Ondanks een veranderd spelbeeld - in de laatste tien minuten kwam Etten-Leur een aantal keer gevaarlijk opzetten - bleef die stand ongewijzigd. Zodoende trok Alecto de belangrijke winst over de streep. De concurrenten om de tweede plaats lieten punten liggen waardoor Alecto nog steeds goed zicht heeft op promotie naar de Overgangsklasse. Dit zou voor het eerst in de historie van de club zijn.

Volgende week speelt Alecto uit in Vlaardingen. Tegenstander is rode lantaarndrager Pollux.

Dominique van Nieuwenhuizen in de aanval.
Koen Dickhof aan de bal.

Uit de krant