Logo leiderdorpsweekblad.nl
Elke 10 minuten werden de zwemmers afgelost.
Elke 10 minuten werden de zwemmers afgelost. (Foto: PR)

Deelnemers zwemmen bijna 8.000 baantjes tijdens 31e Nacht van Leiderdorp

28.975 meter oftewel 1.159 baantjes. Dat is de afstand die werd gezwommen door Team 1 van Zevenkampse Ring uit Rotterdam, de winnaar van de Nacht van Leiderdorp.

De 31e editie Nacht van Leiderdorp, een acht uur durende zwemwedstrijd, werd gehouden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart in zwembad De Does.  Onder begeleiding van muziek verzorgd door een dj werden in blokken van 10 minuten zoveel mogelijk baantjes gezwommen. De teams bestonden uit enthousiaste zwemmers van reddingsbrigades en zwemverenigingen. Ze gingen op 18.00 uur van start en om 2 uur 's nachts kwamen de laatste zwemmers uit het water.

Zevenkampse Ring was de duidelijke winnaar. Nummer twee was het team LAC uit Rotterdam dat een afstand van 27.025 meter zwom. Op de derde plaats eindigde het team uit Deurne met 26.900 meter. Alles bij elkaar zwommen de teams een afstand van 195.500 meter, bijna 8000 baantjes.

De Nacht van Leiderdorp wordt ieder jaar georganiseerd door de Leiderdorpse Reddingsbrigade en wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Ook voor maart 2019 staat weer een Nacht op het programma. De Leiderdorpse Reddingsbrigade hoopt dan op meer deelnemende teams. Reddingsbrigades, zwemverenigingen maar ook andere sportverenigingen en bedrijven zijn van harte welkom.

Meer berichten