Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Nederlandse Ski Vereniging
Foto: Nederlandse Ski Vereniging (PR Foto: Nederlandse Ski Vereniging)

Goud voor zitskiër Jeroen Kampschreur

De Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur heeft zijn eerste Paralympische goud binnen. Hij pakte dinsdag de overwinning op de supercombinatie.

De 18-jarige Kampschreur stond na het eerste onderdeel van de combinatie, de Super G, op een derde plek maar liet alle concurrentie achter zich met een superieure slalom. Hij eindigde met 1,32 seconden voorsprong op de nummer 2, de Fransman Frédéric François. Jesper Pedersen uit Noorwegen, die na de Super G eerste stond, moest genoegen nemen met brons.

Kampschreur, wereldkampioen op de supercombinatie, de reuzenslalom en de slalom, had een lastige start bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang. Vrijdag 9 maart ging hij onderuit bij zijn eerste wedstrijd, de afdaling. Dat is niet zijn favoriete onderdeel, en hij zette dan ook zijn hoop op de Super G, die zondag plaatsvond. Hier kwam hij echter na een uitstekende start toch niet verder dan de zevende plaats. Gevolg van een stuurfoutje onder in de piste.

Met het goud op de supercombinatie op zak gaat de Leiderdorper ongetwijfeld op jacht naar nog meer lauwerkransen. Daarvoor heeft hij nog twee kansen: morgen (woensdag 14 maart) komt hij uit op de reuzenslalom en zaterdag 17 maart op de slalom.

Meer berichten