Samenwerken voor veiligheid Quartier A4 | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Procesbegeleider R. de Koning (geheel links) reikte het certificaat 'Basis samenwerken' uit aan de betrokkenen van Quartier a4.
Procesbegeleider R. de Koning (geheel links) reikte het certificaat 'Basis samenwerken' uit aan de betrokkenen van Quartier a4. (Foto: Johan Kranenburg)
Kort nieuws

Samenwerken voor veiligheid Quartier A4

Gemeente, politie, brandweer en ondernemers gaan er alles aan doen om de veiligheid van  bedrijvenzone Quartier A4 in Leiderdorp te optimaliseren.

Dat doen ze volgens de richtlijnen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De eerste stappen zijn succesvol gezet en woensdag 7 maart kregen vertegenwoordigers van alle betrokken in het gemeentehuis het certificaat 'Basis samenwerken' uitgereikt.

Maar nu moet er verder doorgepakt worden. De ondernemers, gemeente en veiligheidsdiensten hebben een lijst van maatregelen opgesteld die ervoor moeten zorgen dat het in het Quartier A4 prettig en veilig vertoeven is voor bezoekers en personeel. Woensdag ondertekenden ze meteen het convenant KVO-B waarin ze zich verplichten die maatregelen in de komende drie jaar ook uit te voeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de brandveiligheid van de panden en de inbraakbeveiliging maar ook om de verbetering van de wegen, trottoirs en oversteekplaatsen en het aanpakken van het parkeerprobleem in het gebied.

Het Quarier A4 is het gebied langs de rijksweg A4 vanaf de toekomstige Ikea-locatie tot aan het gemeentehuis. Hier zijn onder meer meubelboulevard Wooon, de zorgboulevard met het Alrijne Ziekenhuis en het hoofdkantoor van Olympus Nederland gevestigd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>