Afbeelding
Foto: PR

Enthousiaste fietsbegeleiding gezocht

Algemeen

Wekelijks fietsen senioren in groepsverband met veel plezier de hele regio rond: korte tochten, iets langere tot lange tochten. De belangstelling hiervoor is groot en daar schuilt nu net het probleem. Om die ritten uit te zetten en te begeleiden zijn coördinatoren nodig. De Leiderdorpse stichting Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening zoekt een aantal vrijwilligers die het bestaande team komen aanvullen.

Al een flink aantal jaren organiseert Plupunt tussen eind maart en half oktober fietstochten voor ouderen. En gezien het enthousiasme van zowel de deelnemers als de begeleiding vervult deze manier van ontspanning een belangrijke rol in het leven van tientallen Leiderdorpers. Maar er komt wel het nodige bij kijken om alles in goede banen te leiden. Daarvoor zoekt het huidige team van fietscoördinatoren een aantal vrijwilligers die net zoals zij, passie hebben voor het fietsen.

Wat wordt er van een fietscoördinator verwacht? In overleg wordt er gekeken wie zich het best thuis voelt bij de groepen, die de korte tochten van 20-30 km rijden. Deze worden tweemaal per maand gereden. De nieuwe coördinatoren worden de eerste tijd geassisteerd door geroutineerde begeleiders die het klappen van de zweep al jaren kennen. De tocht wordt door de coördinator zelf uitgezet. Eénmaal per maand gaat er een langere tocht van start van tussen de 30 en 40 km. En voor de liefhebber is er eenmaal per maand een lange tocht van 50 km. Bij deze rit wordt ook geluncht door de groep, waarbij iedere deelnemer voor z'n eigen eten zorgt. Het is ook de taak van de fietscoördinator om onderweg een leuke locatie te zoeken om koffie en thee te drinken, of zoals bij de lange tochten de lunch gebruikt wordt. Het startpunt voor alle ritten is de Laan van Berendrecht.

Afgezien van het sportieve aspect, zijn vooral de sociale contacten belangrijk. Het accent ligt op ontspanning. Dat geldt voor zowel de deelnemers als de fietscoördinatoren. Er wordt door de begeleiders gezamenlijk gepraat over de te rijden routes, op de computer worden nieuwe tochten uitgezet, die ook zelf eerst gereden worden. En het slot van het seizoen in oktober wordt plezierig afgesloten bij de chinees.

Wie enthousiast geworden is, kan zich opgeven bij Gwendolyn van der Ven via e-mail gvanderven@pluspuntleiderdorp.nl.

Uit de krant