Fusie grootste splijtzwam in groot Leiderdorps lijsttrekkersdebat | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alle lijsttrekkers op een rij. V.l.n.r. Jeroen Hendriks (D66), Hugo Langenberg (LPL), MIrjam van der Stelt (CDA), Bob Vastenhoud (GroenLinks), Geert Schipaanboord (ChristenUnie-SGP), Bart Hoenen (VVD) en Olaf McDaniel (PvdA).
Alle lijsttrekkers op een rij. V.l.n.r. Jeroen Hendriks (D66), Hugo Langenberg (LPL), MIrjam van der Stelt (CDA), Bob Vastenhoud (GroenLinks), Geert Schipaanboord (ChristenUnie-SGP), Bart Hoenen (VVD) en Olaf McDaniel (PvdA). (Foto: Johan Kranenburg)
Verkiezingen

Fusie grootste splijtzwam in groot Leiderdorps lijsttrekkersdebat

De kans dat D66 en de Lokale Partij Leiderdorp (LPL) na de gemeenteraadsverkiezingen deel gaan uitmaken van één coalitie, is nagenoeg uitgesloten. Hun standpunten over een fusie met de regiogemeenten liggen daarvoor te ver uiteen.

Dat werd duidelijk tijdens het grote Leiderdorpse lijsttrekkersdebat op maandagavond 5 maart. D66 is groot voorstander van zo snel mogelijk fuseren, de LPL is mordicus tegen. Toen debatleider Leendert Beekman aan het slot van het debat de lijsttrekkers de gevreesde 'wie-met-wie-vraag' voorlegde, wonden Jeroen Hendiks van D66 en Hugo Langenberg van LPL er geen doekjes om dat de fusiekwestie voor hen een breekpunt is. 

Er was veel belangstelling voor het debat dat werd georganiseerd door Unity.NU en het Leiderdorps Weekblad in samenwerking met de gemeente. Zo'n 125 Leiderdorpers waren naar het atrium van het gemeentehuis gekomen om er live bij te zijn, ruim 2000 mensen klikten het debat online aan. 

De zeven lijsttrekkers kregen vijf stellingen voorgelegd, waarvan 'Leiderdorp moet op korte termijn fuseren met de regiogemeenten' de eerste was. Verder debatteerden ze over verkeer ('De Engelendaal moet afgewaardeerd worden tot tweebaansweg'), duurzaamheid ( 'Langs de A4 moeten zeker zes windmolens komen) en woningbouw ('Op de schaarse plekken in Leiderdorp waar nog woningen ontwikkeld kunnen worden, moet sociale woningbouw voorrang krijgen'). Als laatste kwam de vraag aan de orde of het grote grasveld in de Houtkamp geschikt gemaakt moet worden als evenemententerrein. 

De sfeer was vriendelijk, zelfs tijdens het debat was duidelijk dat de partijen op veel gebieden wel consensus kunnen bereiken. Met uitzondering van de fusiekwestie.

Een uitgebreid verslag van het debat is te vinden in het Leiderdorps Weekblad van woensdag. Het debat is ook hier terug te zien. Unity TV (te bereiken via Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1412) zend herhalingen uit op vrijdag 9 maart om 18.00 uur, zaterdag 10 maart om 10.00 en 18.00 uur en zondag 11 maart om 12.00 en 20.00 uur.  


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>