Een optreden in het WENStheater.
Een optreden in het WENStheater. Foto: PR

WENStheater houdt leegverkoop

Algemeen

Na twaalf jaar is het over en uit voor het Leiderdorpse WENStheater. Zaterdag 10 maart 13.00 uur en 15.00 houdt het theater aan de Leidsedreef 6 uitverkoop van de inboedel.

Van cd tot koelkast, van drumstel tot vergadertafel: alles moet de deur uit. "Het liefst zien we dat onze spullen terecht zullen komen bij verenigingen en -of muziek(scholen)", aldus woordvoerder Bavelaar. Zij kunnen op een voorkeursbehandeling rekenen. Maar ook particulieren zijn van harte welkom om de gordijnen van de muren te kopen. Want het gaat niet alleen om instrumenten of om licht –en geluidsapparatuur, maar ook om vergadertafels, stoelen of een simpele senseo. Ook verzamelaars kunnen hun hart ophalen. Uiteraard zijn de Faylon monitorboxen van Golden Earring uit 1977 een eyecatcher, maar ook oude landkaarten, een looplicht, vijverfolie of een losse deur (theaterattribuut) kunnen worden aangeschaft.

Het WENStheater startte in 2006 in het oude gebouw van Daltonschool De Leeuwerik aan de Vronkenlaan. Toen de basisschool tijdelijk verhuisde naar een leegstaand gebouw van het ROC aan de Leidsedreef, ging het WENStheater mee. Na de terugverhuizing van de school naar de nieuwbouw in de herfst van 2014 lukte het het WENStheater een doorstart te maken in het inmiddels geliefde theatertje aan de Leidsedreef.

Nu valt het doek voor het theater omdat alle ROC-gebouwen binnenkort gesloopt worden; op de zogeheten ROC locatie moet in de loop van dit de eerste paal geslagen worden voor de nieuwe woonwijk 'Bij de Zijl'.  

Uit de krant