Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Kou houdt echte schaatsliefhebbers niet tegen

Algemeen

Ondanks de kou en snijdende wind kon de natuurijsbaan van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL)vandaag, donderdag 1 maart, aardig wat bezoekers begroeten.

Het ijs op de baan aan de Boomgaardlaan is uitstekend van kwaliteit, kon VIJL voorzitter John de Lange melden. "We hadden gisteren wel wat last van een windwak in de bocht, maar na de vorst van afgelopen nacht is dat probleem opgelost."

De Leiderdorpse ijsbaan ging gisteren als eerste in de Leidse regio open. Vorig jaar had Leiderdorp ook de primeur. Dat is geen toeval. Het ijsbaan ligt op de skeelerbaan. Daardoor is het mogelijk om als er een paar centimeter ijs ligt, het water daaronder weg te laten stromen. Een dikte van zo'n 3 centimeter is dan al voldoende om de baan open te gooien.  "Momenteel is de ijsdikte 3 tot 5  centimeter", vertelt De Lange. "'s  Avonds en 's nachts gaan we er met een sproeiwagen overheen om dat nog wat aan te vullen."

De Leiderdorpse ijsbaan is zeker morgen ook nog open. Daarna is het afwachten. Hou voor de laatste berichten op de website www.ijssportleiderdorp.nl en Facebook (Vereniging IJssport Leiderdorp) in de gaten.

Klik hier voor een video van de ijsbaan op donderdagmiddag.  

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant