Wethouder Kees Wassenaar bevestigt het gemeentelijke monumentenschildje op de gevel van de kerk aan de Hoofdstraat 73.
Wethouder Kees Wassenaar bevestigt het gemeentelijke monumentenschildje op de gevel van de kerk aan de Hoofdstraat 73. Foto: Johan Kranenburg

Eerste monumentenschildje vastgeschroefd aan gevel gereformeerde kerk

Algemeen

Sinds eind vorige maand heeft Leiderdorp zeven gemeentelijke monumenten. Ze worden de komende tijd allemaal gemarkeerd met een bescheiden schildje met het wapen van Leiderdorp in goudgeel en wit. Wethouder Kees Wassenaar bevestigde donderdagavond 22 februari het eerste bordje bij de entree van de gereformeerde kerk aan de Hoofdstaat 73.  

Behalve de kerk zijn ook de voormalige pastorie aan de Hoofdstraat 75, de voormalige gemeenteschool aan de Kerklaan 13-14 en de woonhuizen aan de Hoofdstraat 192, 196, 197 en 2013 gemeentelijk monumenten. Alle gebouwen stammen uit de tweede helft van de 19e eeuw.  In de loop van de komende week komen ook hier monumentenschildjes op de gevels.

De gebouwen zijn gekozen vanwege hun stedenbouwkundige, architectonische en cultuurhistorische waarde.

Het bevestigen van het monumentenschildje werd vooraf gegaan door een feestelijk moment in gebouw Irene in de Hoofdstraat. Daar kregen de eigenaren van de gemeentelijke monumenten allemaal een bos bloemen.

Uit de krant