De overhandiging van de cheque. | Foto: PR
De overhandiging van de cheque. | Foto: PR Foto: PR

Grote gift voor klein melkveebedrijf in India

Algemeen

De Protestantse Gemeente Leiderdorp heeft een klein melkveebedrijf in India blij gemaakt met een gift van 7.540 euro. Via de Stichting Together gaat een kwart van de netto-opbrengst van de boekenmarkten en de inzameling van het oud papier naar dit buitenlandse project: het Together Self Supporting Center.

"Zo'n grote gift hadden we zeker niet verwacht'', was de enthousiaste reactie van het Nederlandse bestuur van de Stichting Together (www.stichtingtogether.nl) tijdens de overhandiging van een cheque door drie leden van de commissie oud papier en boekenmarkten. Het bedrag betekent een belangrijke bijdrage en vooral ook een stimulans om door te gaan met het project rond een melkveebedrijfje met ook geiten en kippen. Daarnaast is er een Togetherhome in aanbouw waarin vijftien verstandelijk gehandicapten verzorging krijgen.

In de afgelopen jaren heeft de Protestantse Gemeente met de opbrengsten van oud papier en de verkoop van boeken zeven projecten in het buitenland gesteund met in totaal ruim € 52.000. Alle reden om door te gaan met deze activiteiten. Voor dit jaar heeft de diaconie een nieuw project gekozen: Lion Heart Medical Centre in Sierra Leone. In de aanloop naar de 25ste boekenmarkt van de kerk op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2018 volgt meer informatie. De Protestantse Gemeente Leiderdorp houdt elke eerste dinsdag van de maand een inzameling van boeken en oud papier in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2.

Uit de krant