De leerlingen van De Schakel lieten donderdag in de praktijk zien wat ze opgestoken hebben van de verkeerslessen, door feilloos een parcours over het schoolplein te fietsen.
De leerlingen van De Schakel lieten donderdag in de praktijk zien wat ze opgestoken hebben van de verkeerslessen, door feilloos een parcours over het schoolplein te fietsen. Foto: PR

De Schakel is School op Seef

Algemeen

Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) reikte donderdag 8 februari het School op Seef label uit aan de Leiderdorpse basisschool De Schakel. De school verdient het label omdat ze verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Elk jaar wordt in De Schakel in alle groepen theoretische en praktische verkeerseducatie gegeven. De lessen zijn structureel opgenomen in het schoolbeleid. Daarnaast is er uitvoerige communicatie met de ouders over alle activiteiten en de rol van de opvoeders binnen verkeersveiligheid. Ook onderhoudt de school contact met de gemeente bij problemen in de schoolomgeving.

School op Seef is het programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van de verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen op de basisschool. De kinderen worden in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot veilige weggebruiker (zie ook www.schoolopseef.nl).

Om in aanmerking te komen voor het School op Seef certificaat, moet een school aan een groot aantal eisen voldoen. Kort voor de kerstvakantie werd bekend dat De Schakel ruimschoots het benodigde aantal punten behaald had.

Uit de krant