Patricia Molenaar is sinds enkele maanden wijkagent in Leiderdorp.
Patricia Molenaar is sinds enkele maanden wijkagent in Leiderdorp. Foto: PR

Nieuwe wijkagenten stellen zich voor

Algemeen

Sinds enkele maanden heeft Leiderdorp twee nieuwe wijkagenten: Wim van Dijk en Patricia Molenaar. Ze zijn in de plaats gekomen voor Joop van der Pol, die afgelopen najaar met pensioen ging, en John Welboren die de overstap heeft gemaakt naar Oegstgeest.

Wim van Dijk (foto onder) is een oude rot bij de politie. Na lange tijd gewerkt te hebben bij de recherche was hij aan een nieuwe uitdaging toe en heeft die gevonden in het wijkagentschap. Zijn werkgebied bestaat uit de wijken Binnenhof, Buitenhof, Winkelhof, Leyhof, Driegatenbrug en de Bloemerd.

Patricia Molenaar is sinds 2007 werkzaam bij de politie. Als wijkagent is ze regelmatig te zien in de wijken Ouderzorg, Voorhof, Houtkamp, Doeskwartier, Elisabethhof, Oranjewijk, Kerkwijk, Woonboulevard Quartier A4 en het Heerlijk Recht.

Samen met oude bekende Mart Roest, die als werkgebied de wijken Zijlkwartier, Vogelwijk, de Baanderij en de Schansen en Dreven heeft, werken Van Dijk en Molenaar aan een veilig Leiderdorp. Ze doen dat door contact te leggen met bewoners en zoveel mogelijk zichtbaar aanwezig te zijn in de wijk. De agenten verplaatsen zich dan ook op de fiets en zijn zo laagdrempelig aanspreekbaar.

Wie een vraag heeft aan of bericht voor een van de wijkagenten, kan die bereiken door het contactformulier op de website politie.nl in te vullen of 0900-8844 te bellen. De wijkagenten nemen dan contact op.

Bij een verdachte of gevaarlijke situatie is dit niet de juiste weg, bel dan 112!

Wijkagent Wim van Dijk.

Uit de krant