Kleuters van De Leeuwerik en de School Kastanjelaan hangen aan de lippen van locoburgemeester Kees Wassenaar.
Kleuters van De Leeuwerik en de School Kastanjelaan hangen aan de lippen van locoburgemeester Kees Wassenaar. Foto: Johan Kranenburg

'Nog een keer!'

Algemeen

"Nog een keer!", riepen de kleuters van De Leeuwerik en de School Kastanjelaan in koor toen locoburgemeester Kees Wassenaar het boek dichtsloeg. Het kwartier daarvoor hadden ze aan zijn lippen gehangen terwijl hij het prentenboek  Antonia voorlas.

Wassenaar trok de kleuters helemaal mee in het verhaal waarin de vogel Antonia uit het bos vertrekt omdat de andere vogels klagen dat zij ze elke ochtend wakker zingt. Na haar vertrek blijkt dat Antonia en haar bosgenoten elkaar missen, zodat ze besluit terug te komen en alles goed komt.

De locoburgemeester was vanochtend naar de Leiderdorpse bibliotheek gekomen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Meestal wordt dan voorgelezen aan peuters van verschillende kinderopvanggroepen, maar dit jaar was de beurt aan een net wat oudere groep. Vandaar dat Wassenaar ook niet het Prentenboek van het Jaar -  Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup -  voorlas, maar een boek dat meer geschikt is voor kleuters. Antonia van  Anke de Vries (auteur) en Piet Grobler (illustrator) bleek voor hen een uitstekende keuze.  

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt landelijk aandacht gevraagd voor het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voor de ontwikkeling in taal, kennis, creativiteit, fantasie en voor een verrijkt contact tussen ouder en kind is voorlezen belangrijk.

Kees Wassenaar krijgt het prentenboek 'Antonia' uit handen van Willem van Moort, voorzitter van de raad van bestuur van BplusC.

Uit de krant