Vrijwilligers tijdens een klusdag in de natuurspeeltuin.
Vrijwilligers tijdens een klusdag in de natuurspeeltuin. Foto: PR

Natuurspeeltuin heeft stemmen nodig

Algemeen

De Leiderdorpse natuurspeeltuin is genomineerd voor een donatie uit het ING Nederland Fonds. De speeltuin in sportpark De Bloemerd kan rekenen op een bedrag tussen de 1000 en 5.000 euro. Onder één voorwaarde: vóór 11 februari moeten minimaal 50 mensen via de website www.helpnederlandvooruit.nl een stem uitbrengen op de Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp.

De Leiderdorpse natuurspeeltuin 'De Dwarstuin' is in april 2011 geopend en wordt vanaf de start intensief gebruikt. In 2013 is de speeltuin in samenwerking met Stichting Nadja aangepast voor kinderen met een beperking. De Dwarstuin is opgezet en wordt beheerd door de Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp. Het onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers en voor de financiën is de stichting afhankelijk van giften en fondsen.

In de afgelopen herfst heeft de stichting zich aangemeld bij het landelijke 'Help Nederland Vooruit'-project van het ING Nederland Fonds (INF). Uit alle aanmeldingen heeft het INF 260 organisaties geselecteerd, 5 in elk van de 52 deelgebieden waarin het INF Nederland heeft opgesplitst. In elk deelgebied zijn vijf prijzen te verdelen: 5.000, 3.000, 2.000, 1.500 of 1.000 euro. Iedere genomineerde wint dus een geldbedrag. Wie welk bedrag krijgt, wordt bepaald door een online stemronde waar iedereen aan mee kan doen. De organisatie met de meeste stemmen wint 5.000 euro, de daarop volgende kan rekenen op 3.000 euro, enzovoort. Om in aanmerking te komen voor een cheque, moet een organisatie minimaal 50 stemmen halen.

De Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp dingt mee naar de cheques in het deelgebied Leidse Regio. De concurrenten hier zijn Stichting Vier het Leven, Stichting Dress for Succes, de Leo Kannerschool en de Stichting Balletschool Martha de Rijk.

De Dwarstuin kan het geld meer dan goed gebruiken voor onderhoud van de speeltuin en bijvoorbeeld voor het huren van een mobiel toilet in de zomermaanden.

Via www.helpnederlandvooruit.nl kan nog tot 11 februari gestemd worden. De uitslag wordt in maart bekend gemaakt.

Uit de krant