Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ingrid Fu met de poster van de inzamelactie.
Ingrid Fu met de poster van de inzamelactie. (Foto: Esther luijk)

Geldinzamelactie voor chronisch zieke Demi Fu

Het kampuitje in groep 8 werd voor al haar klasgenoten een mooie herinnering, maar voor Demi Fu (20) uit Leiderdorp mondde het uit in een nachtmerrie. Toen ze twaalf was liep ze daar de ziekte van Lyme op, waardoor ze al ruim acht jaar aan huis gekluisterd is. De laatste drie jaar is ze amper haar bed nog uitgekomen. Moeder Ingrid Fu luidt nu de noodklok. Zij wil haar dochter laten behandelen in een kliniek in Duitsland, waar 35.000 euro voor nodig is. "We willen zo graag dat ze gewoon weer naar buiten kan, een baantje kan nemen of naar de stad kan fietsen. Dat zou al prachtig zijn."

Tekst en foto: Esther Luijk

Het begon met een oorontsteking die elf weken aanhield, gevolgd door duizeligheid, extreme vermoeidheid, zweetaanvallen, bot- en spierpijn en nog meer kwalen. De artsen stonden voor een raadsel. "We zijn alle artsen afgelopen die we konden bedenken: de cardioloog, longarts, neuroloog, psychiater, noem maar op, niemand wist wat het was", vertelt Ingrid. "Er is letterlijk tegen ons gezegd: misschien is er over vijftien jaar een naam voor, maar nu nog niet."
Het ging slechter en slechter met Demi en haar ouders wilden niet zomaar opgeven. Anderhalf jaar geleden kwamen ze uit bij MeCeBi, een medisch centrum gespecialiseerd in biofysische geneeskunde. "Daar kwam uit testen dat ze de ziekte van Lyme heeft en dat haar hele immuunsysteem overhoop ligt. Demi onderging behandelingen met voedingssupplementen, die tijdelijk voor wat verbetering zorgden."
Maar een echte oplossing werd er niet gevonden voor Demi. Ingrid: "De gezondheidszorg met betrekking tot Lyme staat nog in de kinderschoenen in Nederland. In Duitsland en Amerika zijn ze al een stuk verder. In Duitsland is een kliniek waar ze door middel van een stamcelbehandeling het immuunsysteem als het ware kunnen resetten. We volgen een aantal mensen met dezelfde ziekte als Demi die nu de behandelingen ondergaan op internet, en de resultaten zijn veelbelovend. We willen hier graag naartoe met Demi, maar de kosten bedragen zo'n 35.000 euro."
Ingrid hoopt met de behandeling haar dochter weer een toekomst te kunnen geven. "Het zal waarschijnlijk nooit meer helemaal worden zoals het was. Maar al krijgt ze maar 60 of 70 procent van haar energie terug, dan kan ze al zoveel meer. Ze heeft nooit kunnen leven als een normale tiener, nooit lekker kunnen winkelen of sporten. We willen haar zo graag haar leven teruggeven."

Half december plaatste Ingrid een oproep tot crowdfunding op Facebook en uit alle hoeken kwam hulp. "Er zijn zoveel mensen die ons willen sponsoren, echt hartverwarmend", vertelt de moeder. "Een buurvrouw haakt hartjes en verkoopt ze voor Demi. Een vriendin gaat een van haar schilderijen veilen, een andere vriendin maakt er verkoopt sierraden. We gaan zelf nog meedoen aan Lopen voor Lyme, een sponsorloop in april. Een team van acht mensen gaat onder de naam 'Demi's Devils' geld inzamelen. Sinds half december is er al 14.000 euro opgehaald, echt geweldig. We hopen natuurlijk dat nog veel meer mensen ons willen helpen, want we zijn er nog lang niet! Elke euro helpt!"

Wilt u Demi helpen? Doneren kan via www.lopenvoorlyme.nl/team/demis-devils, of rechtstreeks via NL09 INGB 0660 2970 94 t.n.v. D. Fu, o.v.v. Donatie Behandeling Demi Fu. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/reddemisleven.


Meer berichten