Afbeelding
Foto: PR

Presentatie jubileumboek 50 jaar Scheppingskerk op 4 februari

Algemeen

Ter afronding van het geslaagde jubileumjaar 2017 presenteert de Protestantse Gemeente Leiderdorp het jubileumboek '50 jaar Scheppingskerk'. De feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar aan commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit en aan een lid van het eerste uur van de Protestantse Gemeente te Leiderdorp is op zondag 4 februari tussen 12.00 en 13.00 uur in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2.

Het jubileumboek is tot stand gekomen door eendrachtige samenwerking van een aantal vrijwilligers. De redactie, bestaande uit Tim Brouwer de Koning, Bas den Dekker en Haro Hielkema, benutte beeldmateriaal van de 'eigen' fotografen Ellis Groothoff, Frits Onvlee en Jan van 't Zelfde. De vormgeving was in handen van Ton Karstens, die nauw samenwerkte met drukkerij We Print. Daarnaast reikten tal van meelevende gemeenteleden teksten en foto's aan.

Het boek wil vooral laten zien, dat de Scheppingskerkgemeenschap een actieve, bruisende gemeente was en is. Belicht zijn zowel het kerkgebouw als mensen die de afgelopen halve eeuw de Scheppingskerk hebben betreden. De onderwerpen variëren van boekenmarkt en jeugdwerk tot musical en orgel. Ook de ingrijpende verbouwing van het pand en de kerkvereniging komen aan bod, net als organisaties van buiten de kerk die gebruikmaakten van het gebouw.

Uit de krant