Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Pexels

Debat over toekomst sport in Leiderdorp

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart organiseert het Sportfondsen Sport Servicepunt op donderdagavond 15 februari een debat over de toekomst van de sport in Leiderdorp. Alle politieke partijen die in Leiderdorp meedoen aan de verkiezingen zullen aanwezig zijn. Tom van 't Hek, oud hockeyer, -coach, radiopresentator en huisarts, zal de avond als inspirerende discussieleider in goede banen leiden.

Waar het de afgelopen jaren vooral is gegaan over de financiële kaders voor de sportverenigingen, is het de hoogste tijd dat er weer wordt gekeken naar de inhoudelijke zaken rondom sport in Leiderdorp. Met het vaststellen van de Nota Sociaal Domein liggen er volop mogelijkheden voor sportverenigingen en sportaanbieders om zich op maatschappelijk terrein te bewegen. Sport als preventie kan een belangrijke positie innemen binnen dit Sociaal Domein. Maar wat betekent dit voor de sportverenigingen en sportaanbieders in Leiderdorp? Wat verwacht de politiek van de sportverenigingen en sportaanbieders en wat kunnen zij verwachten van de politiek?

Alle sportverenigingen zijn uitgenodigd bij het sportdebat aanwezig te zijn en hun input te geven. Natuurlijk zijn ook individuele sporters, sportliefhebbers en belangstellenden welkom. Doel van de avond is een zo breed mogelijke discussie op gang te brengen over de maatschappelijke functie van de sportvereniging/sportaanbieder, maar ook over de rol die de overheid of andere organisaties hierbij moeten/kunnen spelen.

Wie onderwerpen of hete hangijzers wil aandragen voor de avond, kan dat doen via info@sportleiderdorp.nl.

Het sportdebat van 15 februari vindt plaats in sportcafé Time Out in sporthal De Bloemerd en begint om 19.30 uur.

Meer berichten