De Dorpskerk en 't Trefpunt, gebouwen van de Protestantse Gemeente Leiderdorp die mede met de opbrengst van Actie Kerkbalans worden onderhouden.
De Dorpskerk en 't Trefpunt, gebouwen van de Protestantse Gemeente Leiderdorp die mede met de opbrengst van Actie Kerkbalans worden onderhouden. Foto: PR

Actie Kerkbalans ook in Leiderdorp

Algemeen

De Protestantse Gemeente Leiderdorp doet mee aan de landelijke Actie Kerkbalans. Van 18 januari tot en met 3 februari zamelen vrijwilligers van de kerkelijke gemeente geld in om het vele waardevolle werk dat de kerk doet te kunnen voortzetten.

De opbrengsten van de Actie Kerkbalans vormen de basis waarop kerken, die geen subsidie ontvangen, financieel steunen. In Leiderdorp besteedt  de Protestantse Gemeente (Dorpskerk en Scheppingskerk) de inkomsten onder meer aan het beheer en onderhoud van hun monumentale kerkgebouwen.

Ook mensen die geen lid van de kerk zijn kunnen geld overmaken ten name van Protestantse Gemeente Leiderdorp op rekening NL31 INGB 0005 1231 96, o.v.v. gift. Zo'n bijdrage is aftrekbaar bij de belasting als gift aan een goed doel (ANBI).

Uit de krant