Wethouder McDaniel (links) heeft de eerste set minicontainers overhandigd aan bewoner Rob Mohanlal. De groene container is voor GTF, de blauwe voor papier en de oranje voor PMD.  | Foto: Corrie van der Laan
Wethouder McDaniel (links) heeft de eerste set minicontainers overhandigd aan bewoner Rob Mohanlal. De groene container is voor GTF, de blauwe voor papier en de oranje voor PMD. | Foto: Corrie van der Laan

Drie containers voor elk huis

Algemeen

Vandaag krijgt elke laagbouwwoning in de Leiderdorpse wijk 't Heerlijk Recht drie minicontainers: één voor groente, fruit en tuinafval (GFT), één voor plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) en één voor papier en karton. 

De oude grijze en groene bakken worden ingenomen. Het markeert de start van de pilot 'omgekeerd inzamelen' waarbij herbruikbaar afval aan huis worden opgehaald. Het onbruikbare restafval – dat tot nu toe in de grijze container verdween - moeten de bewoners zelf wegbrengen naar verzamelcontainers die op een aantal plekken in de wijk staan. Op loopafstand, wat inhoudt dat ze voor niemand verder weg staan dan 250 meter.

Om 10.00 uur vanochtend deelde duurzaamheidswethouder Olaf McDaniel (PvdA) in de Gerrit de Blankenstraat de eerste set van minicontainers uit aan bewoner Rob Mohanlal. Die was er helemaal klaar voor: "Ik heb gisteren al plek vrij gemaakt in mijn tuin."

Uit de krant