Burgemeester Driessen (6e van links) met links naast haar een delegatie van buurtvereniging De Kruidentuin, en rechts, met oranje colberts, het bestuur van de Oranjevereniging Leiderdorp. Tweede en derde van rechts staan Sonja Koopman en Irene Flinterman van het Platform HondenvriendenLeiderdorp.
Burgemeester Driessen (6e van links) met links naast haar een delegatie van buurtvereniging De Kruidentuin, en rechts, met oranje colberts, het bestuur van de Oranjevereniging Leiderdorp. Tweede en derde van rechts staan Sonja Koopman en Irene Flinterman van het Platform HondenvriendenLeiderdorp. Foto: Johan Kranenburg

Oranjevereniging wint Vrijwilligersprijs

Algemeen

De Vrijwilligersprijs 2018 is gewonnen door de Oranjevereniging Leiderdorp.

De club van vrijwilligers die ieder jaar activiteiten voor jong en oud organiseert met Koningsdag en op 4 en 5 mei ontving de bijbehorende cheque van 800 euro zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente uit handen van burgemeester Laila Driessen. Dat gebeurde in het atrium van het gemeentehuis in aanwezigheid van honderden dorpsgenoten.

Ook het Platform HondenvriendenLeiderdorp en buurtvereniging De Kruidentuin vielen in de prijzen. Twee clubs die allebei nieuw zijn en zorgen voor betrokkenheid en verbinding tussen Leiderdorpers. De jury kon geen keuze maken tussen de twee – 'De passie spat er bij allebei vanaf", aldus Driessen - , zodat er niet zoals gebruikelijk een tweede en derde prijs werd uitgereikt maar twee tweede prijzen. Beide clubs kregen een cheque van 600 euro.

Uit de krant