Huisartsen Marcel Lesuis (links) en Matthijs Landsmeer geven het stokje door aan een volgende generatie. | Foto: J.P. Kranenburg
Huisartsen Marcel Lesuis (links) en Matthijs Landsmeer geven het stokje door aan een volgende generatie. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Huisartsen Matthijs Landsmeer en Marcel Lesuis met pensioen

Algemeen

Het wordt wennen voor hun patiënten en collega's. Op 1 januari zijn de Leiderdorpse huisartsen Matthijs Landsmeer en Marcel Lesuis met pensioen gegaan.

Ze hebben respectievelijk 36 en 27 jaar met heel veel plezier gewerkt in gezondheidscentrum Florijn maar vinden het nu tijd om te stoppen, zo vertelden ze vlak voor kerstmis aan het Leiderdorps Weekblad. "We zijn zeker niet uitgekeken op het vak en zullen het absoluut missen. Maar we zijn allebei 65 en het werk wordt er niet makkelijker op. Het is goed als een volgende generatie het overneemt."

In het Leiderdorps Weekblad van 4 januari vindt u een uitgebreid interview met beide huisartsen.    

Matthijs Landsmeer en Marcel Lesuis nemen afscheid van hun patiënten op dinsdag 9 januari van 16.00 tot 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp. Voor wie een afscheidscadeau wil geven, stellen zij een donatie voor aan Artsen zonder Grenzen of Unicef. Er is een inzamelbox aanwezig.

De Florijn blijft gewoon bestaan onder leiding van dokter Frank Zuure. Binnen de Florijn werken drie huisartsenpraktijken samen: Frank Zuure en Nadia Kenstra zetten hun praktijk voort, de praktijk van dokter Landsmeer wordt overgenomen door Christa Assink en Lotte Straasheijm, de praktijk van dokter Lesuis door Marloes Aalten en Jasper Wijnen. Tenslotte versterkt Mirte Paulides het gehele team. Op 9 januari kan ook kennis gemaakt worden met de nieuwe artsen.

Uit de krant